Kadıköy Belediyesi ne zaman kuruldu?

İçindekiler:

  1. Kadıköy Belediyesi ne zaman kuruldu?
  2. Moda adı nereden geliyor?
  3. Kadıköy Belediye binası kaç katlı?
  4. Moda hangi mahalleye bağlı?
  5. Namazgah ismi nereden gelir?
  6. Kadıköy Evlendirme Dairesi kaç kişilik?
  7. Khalkedon anlami ne?
  8. Kadıköy kaç dönüm?
  9. Moda Caddesi hangi mahallede?
  10. Caferağa Mahallesi nereye bağlı?

Kadıköy Belediyesi ne zaman kuruldu?

1855'te yönetimi İstanbul Şehremaneti'ne bırakılan Kadıköy, 1869'da Üsküdar Sancağı'na bağlandı. Bu yönetsel konumu Cumhuriyet'in ilk yıllarında da süren Kadıköy, 'da ilçe yapıldı. Kadıköy 1984 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir ilçe belediyesi olarak yapılandırılmıştır.

Moda adı nereden geliyor?

Moda, İstanbul'un Anadolu yakasında, Kadıköy ilçesinde, tarihi yarımadanın karşısında bulunan semt. ... Semtin, adını, Yusuf Kamil Paşa sokakta bulunan All Saints Moda Kilisesi'nden aldığı söylense de, Katip Çelebi'nin Cihânnümâ adlı eserinde yer alan İstanbul haritasında, buranın adı olarak Moda ismi yer almaktadır.

Kadıköy Belediye binası kaç katlı?

673 metrekare arsada yaklaşık 180 metrekare üzerine 4 kat şeklinde inşa edildiği belirtilen ve 11 odası bulunan tarihi binanın tescili Kadıköy Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından yapıldı.

Moda hangi mahalleye bağlı?

Moda Caddesi 40.984577 enlem ve 29.024570 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Caferağa Mh. ve Kadıköy ilçesine bağlıdır. Moda Caddesi haritası Istanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Moda Caddesi posta kodu 34710.

Namazgah ismi nereden gelir?

Bursalılar tarafından bilenen Yıldırım İlçesi sınırlarında bulunan 'Namazgah Mahallesi' ve 'Namazgah Caddesi' ismini Kara Timurtaş Bey'in oğlu, Bursalı komutan Umurbey tarafından Yıldırım Beyazıt döneminde 1400'lü yılların başında yaptırdığı Türkiye'de açık Namazgah olarak inşa edilmiş ilk ve en önemlisi olan, ...

Kadıköy Evlendirme Dairesi kaç kişilik?

Kadıköy Evlendirme Dairesi A Salonu 250 kişilik. Kadıköy Evlendirme Dairesi B Salonu ise 90 kişilik.

Khalkedon anlami ne?

Khalkedon, Kadıköy'ün eski adı. Hikayeye göre, milattan önce 7. yüzyılda, bir kavim kendilerine yeni bir yer arar yerleşmek için ama nereye yerleşeceklerini bilemez. Kavimin başındaki kişi Byzas'tır. ... Sarayburnu'na yerleşirler, Byzantion şehrini kurarlar ve karşı kıyıya da Khalkedon yani Körler Ülkesi adını takarlar.

Kadıköy kaç dönüm?

Yüzölçümü, 25,20 kilometre karedir. Kadıköy İstanbul'un Anadolu yakasındadır. İstanbul ilinin ortalarına, Boğaz'ın Marmara ağzının doğusuna düşer. Doğusunda Maltepe ilçesi, batısında İstanbul Boğazı, ve Marmara Denizi, kuzeyinde Üsküdar ve Ataşehir ilçeleri, güneyinde Marmara Denizi ile çevrilidir.

Moda Caddesi hangi mahallede?

Moda Caddesi 40.984577 enlem ve 29.024570 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Caferağa Mh. ve Kadıköy ilçesine bağlıdır.

Caferağa Mahallesi nereye bağlı?

Caferağa Mahallesi 40.988647 enlem ve 29.023619 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Caferağa Mh. ve Kadıköy ilçesine bağlıdır. Caferağa Mahallesi haritası Istanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.