Diyabet belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Diyabet belirtileri nelerdir?
  2. Diyabet nedir 9 sınıf?
  3. Tip 1 diyabet nedir belirtileri nelerdir?
  4. Diyabet nedir bilimsel?
  5. Tip 2 diyabet Nedir?

Diyabet belirtileri nelerdir?

Diyabet (Şeker Hastalığı) belirtileri nelerdir?
  • Halsizlik ve yorgunluk hissi.
  • Hızlı ve istemsiz kilo kaybı
  • Bulanık görme.
  • Ayaklarda uyuşma ve karıncalanma şeklinde rahatsızlık hissi.
  • Yaraların normalden daha geç iyileşmesi.
  • Ciltte kuruluk ve kaşıntı
  • Ağızda aseton benzeri koku oluşumu.
BE

Diyabet nedir 9 sınıf?

Diyabet, kan şekeri olarak da adlandırılan kan şekeriniz çok yüksek olduğunda ortaya çıkan bir hastalıktır. Kan şekeri ana enerji kaynağınızdır ve yediğiniz yiyeceklerden gelir. Pankreas tarafından üretilen bir hormon olan insülin, glikozun besinlerden hücrelere enerji için kullanılmasına yardımcı olur.

Tip 1 diyabet nedir belirtileri nelerdir?

İştahsızlık, ağız kuruluğu, çok su içme, açlık hissi, çok idrara çıkma, gece idrara çıkma, kilo kaybı, yorgunluk, çabuk yorulma, gece idrara kalkma daha nadir bulanık görme, açıklanamayan kilo kaybı, inatçı infeksiyonlar, tekrarlayan mantar infeksiyonları, kaşıntı başlıca bulgulardır.

Diyabet nedir bilimsel?

Diyabet veya diğer adıyla şeker hastalığı, kanınızda akan glukoz (şeker) miktarının çok fazla olduğu durumlarda meydana gelen yaygın bir hastalıktır. Bu durum pankreasın yeteri kadar insülin üretememesinden veya vücudunuzdaki hücrelerin insüline karşı direnç kazanmasından kaynaklanır.

Tip 2 diyabet Nedir?

Tip 2 diyabet genellikle 40 yaşın üzerindeki kişilerde görülen diyabet tipidir. Pankreasın yeterli miktarda insülin salgılayamaması veya salgılanan insülinin yeterli derecede kullanılmaması nedeniyle kan şekerinin yükselmesi durumudur. Bu tip diyabetiklerde rahatsızlık uzun yıllar klinik olarak belirti vermeyebilir.