Tek göz tembelliğine yüzde kaç rapor verilir?

İçindekiler:

  1. Tek göz tembelliğine yüzde kaç rapor verilir?
  2. Göz tembelliği olan asker olabilir mi?
  3. Şeker hastalığı yüzde kaç rapor verilir?
  4. Göz tembelliği doğuştan mıdır?

Tek göz tembelliğine yüzde kaç rapor verilir?

Tek göz kaybında heyet hastanelerden verilen rapor oranı yüzde 32'dir. Engelli ya da malulen emeklilik için en az yüzde 40 oranında raporunuzun bulunması gerekmektedir. Başka rahatsızlıklarınız varsa bu oran yüzde 40'a çıkabilir ancak sadece tek göz kaybı varsa alacağınız rapor oranı yüzde 32 olacaktır.

Göz tembelliği olan asker olabilir mi?

Yukarıda bahsettiğimiz kriterler dikkate alındığında aşağıda sizlerin sık gördüğü bazı sorulara cevap vermek istiyorum. Göz dereceleri (miyopi, hipermetropi ya da astigmatın herhangi birisi) 1.25 ya da daha yukarı olan adaylar uzman erbaş ve söleşmeli er/erbaş olamaz.

Şeker hastalığı yüzde kaç rapor verilir?

Genellikle tip 2 diyabetliler yüzde 20, tip 1 diyabetliler yüzde 30-40 arasında oran alıyor. Sigortalı diyabetliler ise benzer şekilde sağlık kurumundan rapor almak için yetkili hastaneye başvurup, hekim tarafından değerlendirilip, son karar SGK heyeti tarafından veriliyor.

Göz tembelliği doğuştan mıdır?

Göz tembelliği nedenleri Doğuştan olan veya yaşamın ilk 4-5 yılında ortaya çıkan aşağıdaki patolojiler göz tembelliği sebebidir. Deprivasyon: Bir yada iki gözde görmeyi bozan göz kökenli hastalıklar doğumsal katarakt, glokom ve kornea yada retina problemleri.