Diş taşı temizlenince dişler beyazlar mı?

İçindekiler:

  1. Diş taşı temizlenince dişler beyazlar mı?
  2. Diş Temizlettikten sonra ne yapılır?
  3. Diş Temizlettikten sonra ne zaman yemek yenir?
  4. Diş taşı temizliğinden sonra sigara içilir mı?

Diş taşı temizlenince dişler beyazlar mı?

Diş taşı temizliği ile diş beyazlatma işlemi arasında fark bulunmaktadır. Diş taşı temizliği yapıldığında diş de beyazlama olmaz. Yalnızca diş taşları leke ve kirler giderilir. Diş beyazlatma işleminde ise dişin rengi beyazlar ve sarı renge sahip olan dişleriniz bembeyaz bir görüntüye sahip olur.

Diş Temizlettikten sonra ne yapılır?

İlk 24 saat içerisinde sıcak ve soğuk şeylerden uzak durulmalıdır. Temizleme işleminin ardından diş etlerinde sızıntı olması ve birkaç gün soğuk sıcak hassasiyeti yaşanması mümkündür. Oluşan hafif şişlikleri gidermek için bir buz torbası dışardan dişetlerine uygulayabilir.

Diş Temizlettikten sonra ne zaman yemek yenir?

İşleminin ardından hasta 2 saat boyunca hiçbir şey içmemeli ve yememelidir. İlk 24 saat içerisinde sıcak ve soğuk şeylerden uzak durulmalıdır. Temizleme işleminin ardından diş etlerinde sızıntı olması ve birkaç gün soğuk sıcak hassasiyeti yaşanması mümkündür.

Diş taşı temizliğinden sonra sigara içilir mı?

Diş taşı temizliği sonrası 2 saat boyunca sigara içilmemeli ve alkol tüketilmemelidir. Diş taşı temizliği sonrasında bir gün boyunca sıcak ve soğuk içecek ile soğuk gıdalar tüketilmemelidir.