Evde doğal küllü sabun nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde doğal küllü sabun nasıl yapılır?
  2. Organik Zeytinyağlı sabun nasıl yapılır?
  3. Eskiden sabun nasıl yapılırdı?
  4. Kül suyuyla sabun nasıl yapılır?

Evde doğal küllü sabun nasıl yapılır?

BİR-İKİ AY KURUTUN Küllü su karışımını hazırlayıp ısıttıktan sonra, başka bir kapta üç ölçü yağı, 40-50 dereceye ısıtın. Yağ ılındıktan sonra üzerine bir ölçü küllü suyu ilave edin ve karışımı kısık ateşin üzerine alarak tahta kaşıkla karıştırın ve bir tutam tuz atın. Tuz, sabunun sert olmasını sağlar.

Organik Zeytinyağlı sabun nasıl yapılır?

Zeytinyağlı sabun tarifi hazırlanması: Zeytinyağı başka bir kapta 40°C e kadar ısıtılır. Aynı ısıya gelen kostiğin içine yavaş bir şekilde dökülür. Sonra her 5-10 dakika arayla, 1-2 dakikalık çırpılmalar yapılır. Kıvama geldikten sonra bir battaniyeye ile sarılır, 24 saat süresince bekletilir.

Eskiden sabun nasıl yapılırdı?

Geçmişte sabun, sodyum, potasyum, tuz ve yağlı asidinin kül suyu ile temas etmesi sonucunda elde edilmekteydi. Sabun niteliğindeki temizlik maddelerine ait ilk yazılı belge M.Ö 3000 yılına ait kil tabletleridir. Bu tabletlerde de sabunun potasyum ve yağ karışımından oluştuğundan bahsedilmiştir.

Kül suyuyla sabun nasıl yapılır?

Yağ ılındıktan sonra üzerine bir ölçü küllü suyu ilave edin ve karışımı kısık ateşin üzerine alarak tahta kaşıkla karıştırın ve bir tutam tuz atın. Tuz, sabunun sert olmasını sağlar. Yarım saat karıştırdıktan sonra, puding kıvamına geldiğinde; sabununuz hazır demektir.