1 ay aşıları nelerdir?

İçindekiler:

  1. 1 ay aşıları nelerdir?
  2. 6 aylık bebeğe kaç tane aşı yapılır?
  3. 6 ay aşısı uyku yapar mı?
  4. 6 aylık aşı sonrası ateş nasıl düşürülür?
  5. 6 ay aşısı iştahsızlık yapar mı?
  6. Bebeklerde 6 ay aşısı kaç tane?

1 ay aşıları nelerdir?

Ay Aşıları Nelerdir? ayda bebeğinizin olması gereken aşılar Karma, Pnömokok, Hepatit B, Çocuk Felci (Polio) ve Rotavirüs*'tür.

6 aylık bebeğe kaç tane aşı yapılır?

6. Ay: Bebeğiniz Hepatit B aşısının üçüncü dozunu ile 4. ayda uygulanan 5'li karma aşı ve KPA aşılarının üçüncü dozlarını tekrar alır. Ayrıca kendisi için çok da yeni olmayan bir aşı ile tanışır. OPA, daha önceden ve bu ayda da olduğu İPA, yani, inaktif polia aşısı ağızdan damla olarak tekrar verilir.

6 ay aşısı uyku yapar mı?

Bebeğinizi aşılamadan birkaç saat sonra başlayan ve en fazla 48 saate kadar sürebilen bir uyku hali yaşayabilir. Aşıdan sonra uyku hali yaşayan bebeklerin vücudunu dinlendirmesi için ona zaman tanımanız önemlidir. Kısa bir süre sonra aşı sonrası uyku hali kendiliğinden geçer.

6 aylık aşı sonrası ateş nasıl düşürülür?

Bebeğe ılık bir duş aldırılır. Hafif rüzgarlı veya serin olan bir havada bebeği kısa süreliğine balkona çıkarma işlemi de ateşi düşürmeye yardım edebilir. Altı aydan büyük olan bebeğe su verilir. Sık sık ateşini ölçülmesi gerekir.

6 ay aşısı iştahsızlık yapar mı?

Aşının içeriğinde zayıflatılmış virüs veya bakteriler vardır. Bu nedenle aşılama yapıldıktan sonraki 48 saat içerisinde bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkilerin başınada ateş, kusma, aşı yerinde şişme, iştahsızlık, kas ağrıları, halsizlik ve uyku hali gelebilir.

Bebeklerde 6 ay aşısı kaç tane?

6. Ay: Bebeğiniz Hepatit B aşısının üçüncü dozunu ile 4. ayda uygulanan 5'li karma aşı ve KPA aşılarının üçüncü dozlarını tekrar alır. Ayrıca kendisi için çok da yeni olmayan bir aşı ile tanışır.