PDR yüksek lisans yapınca ünvan ne oluyor?

İçindekiler:

  1. PDR yüksek lisans yapınca ünvan ne oluyor?
  2. PDR yüksek lisans ne ise yarar?
  3. PDR Yüksek Lisans kaç puan?
  4. PDR Yüksek Lisans için ALES kaç olmalı?
  5. Aile Eğitimi ve Danışmanlığı Yüksek Lisans Ne işe yarar?

PDR yüksek lisans yapınca ünvan ne oluyor?

Psikolojik Danışman: Lisans düzeyinde Rehberlik ve Psikolojik danışma alanında eğitim görmüş kişidir. Başka alanlardan mezun olup RPD alanında doktora da tamamlasanız psikolojik danışman dememelisiniz. Burada en önemli konu yüksek lisans. Yüksek lisans bireylere bilim uzmanı unvanı verir.

PDR yüksek lisans ne ise yarar?

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı yüksek lisans mezunları, MEB ve ona bağlı özel okul ve dershanelerde rehber öğretmen olarak ve Özel Psikolojik Danışma ve Psikoterapi merkezlerinde Psikolojik Danışman olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca, adalet, sağlık, emniyet ve askeriye kurumlarında da çalışabilmektedirler.

PDR Yüksek Lisans kaç puan?

Başvuru Şartı: -Tezli yüksek lisans programına başvuru yapacak adayların, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programı mezunu olmaları gerekir. Sıralama Puanı: en az 55 ALES puanı gerekmektedir.

PDR Yüksek Lisans için ALES kaç olmalı?

b) ALES'ten başvurdukları programın puan türünde en az 55 tam puan almış olmaları gerekir. Uluslararası geçerliği olan lisansüstü giriş sınavı sonuçları bu Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre değerlendirilebilir.

Aile Eğitimi ve Danışmanlığı Yüksek Lisans Ne işe yarar?

Programın açılma amacı bu alanda uygulayıcı meslek elemanı yetiştirmektir. Bu programdan mezunlar olanlar, aile danışma merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal hizmet merkezleri gibi kurum ve kuruluşlardaevlilik ve aile danışmanı olarak hizmet verebilmektedir.