Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü Mustafa Kemal Paşa hangi olay sonrası söylemiştir?

İçindekiler:

  1. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü Mustafa Kemal Paşa hangi olay sonrası söylemiştir?
  2. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak ne zaman söylemiştir?
  3. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ne demek?
  4. Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum Hangi Cephede?

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü Mustafa Kemal Paşa hangi olay sonrası söylemiştir?

Mustafa Kemal Atatürk benim naciz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır ,fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü neden söylemiştir? Kendisine İzmir'de suikast düzenlenmiştir, bunun üzerine o sözü söylemiştir...

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak ne zaman söylemiştir?

Şapka devrimi için Kastamonu'ya giden Atatürk, 30. Ağustos Zafer Bayramı yıldönümü nedeniyle 30. Ağustos 1925 günü Kastamonu Türk Ocağı'nda yaptığı önemli konuşmasında söylemiştir. *BENİM NAÇİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR, ANCAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ne demek?

Kalmak, yok olmamak, yaşamak. Örn: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. -Atatürk.

Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum Hangi Cephede?

Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimizi başka kuvvetler ve başka komutanlar alabilir. I. Dünya Savaşı - Çanakkale Cephesi - .