Pivot ne yapar?

İçindekiler:

  1. Pivot ne yapar?
  2. Basketbolda oyuncu pozisyonları nelerdir?
  3. Kısa forvet uzun forvet nedir?
  4. Slasher ne demek basketbol?
  5. Small forvet ne yapar?

Pivot ne yapar?

Pivot veya Beş numara basketbolda pota altında oynayan oyunculara denir. ... (Çoğu pivot 2.10 m'den uzundur) En uzun boylu oyuncuların olduğu pozisyondur. Ribaund alma konusunda başarılıdırlar. Blok istatistikleri diğer pozisyonlara göre yüksektir.

Basketbolda oyuncu pozisyonları nelerdir?

Genelde organize basketbol takımları arasında, gard, forvet ve pivot olmak üzere kullanılan üç ana pozisyon vardır. Bu pozisyonlar daha spesifik olarak da beş pozisyonda sınıflandırılabilir: oyun kurucu (PG), şutör gard (SG), kısa forvet (SF), uzun forvet (PF) ve pivot (C).

Kısa forvet uzun forvet nedir?

Kısa forvet veya Üç Numara, pota altı ve üç sayı çizgisi etrafında, uzun ve kısa oyunculara yardım eden, gerektiğinde şutör gard ve uzun forvetliğe de soyunabilen (örn:Hidayet Türkoğlu, Bootsy Thornton, Lamar Odom, Ron Artest) şut ve ribaund kabiliyeti olan çok yönlü basketbol oyuncularına verilen addır.

Slasher ne demek basketbol?

Slasher, bir hücum fırsatı doğması durumunda potaya doğru top süren birincil oyuncudur. Oldukça hızlı ve dayanıklılık ve esneklik gibi atletik yetenekleri gelişmiş olan slasher, iki sayılık basket puanı mutlaka elde edebileceği bir turnike, smaç ya da teardrop şut şansı bulma çabasındadır.

Small forvet ne yapar?

3- Kısa Forvet | Small Forward (SF) Kısa forvetler sayı atarak gardlara ve ribaund alarak uzun oyunculara yardım ederler. ... Hem kısa forvet hem de uzun forvet olarak oynayabilen bu oyuncular bir şutör kadar kısa değillerdir; bir pivot kadar da uzun ve yavaş değillerdir.