Petek temizleme Kimyasali nedir?

İçindekiler:

  1. Petek temizleme Kimyasali nedir?
  2. Kalorifer peteği tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Kalorifer peteği tıkalı olursa hararet yapar mı?
  4. Kalorifer neden ılık üfler?
  5. Petek temizliği ilaçlı mı ilaçsız mı?

Petek temizleme Kimyasali nedir?

Petek temizleme kimyasalı, kombi tesisatı içerisinde oluşan kirecin, kirin, pasın ve korozyonun sökülerek temizlenmesini ve aynı zamanda oluşan tıkanıklıkların açılmasını sağlayan kimyasaldır.

Kalorifer peteği tıkalı olduğu nasıl anlaşılır?

Peteğinizin tıkalı olup olmadığını teyit etmek için motor kaputunuzu açarak kalorifer sistemine giriş ve çıkış hortumlarını bularak hortum sıcaklıklarını kontrol edebilirsiniz. Eğer hortumların birisi sıcak, diğeri soğuk ise bu durum, kalorifer peteğinde ısıtılan suyun petekten dışarıya verilemediği anlamına gelir.

Kalorifer peteği tıkalı olursa hararet yapar mı?

7- Kalorifer tesisatı radyatörü tıkalı olabilir. Bu radyatör arabanın içinde konsolun iç-alt kısmında olur. Tıkandığı zaman genelde sürekli bir hararete sebep olmazken, araç aşırı yükte çalışırken hararetin kalkıp inmesine neden olur. ... Çözümü bu radyatörü temizlemekten geçer.

Kalorifer neden ılık üfler?

Eğer hararet 90 olmuyor ve kalorifer ılık üflüyorsa sorununuz termostatla alakalı olup ya aracınızda ki termostat arızalı açık kalmıştır , ya termostat yoktur yada aracınızda yazlık termostat bulunmakta olup orjinali ile değişirseniz sorun çözülecektir.

Petek temizliği ilaçlı mı ilaçsız mı?

İlaçsız petek temizliği yerine ilaçlı petek temizliği gerçekleştirilmelidir. İlaçlı petek temizliği kesinlikle zararlı değildir. Peteklerin tam anlamıyla temizlenebilmesi için petek ilacı kullanılması gerekir. Bu ilaç sayesinde peteklerin içerisinde birikmiş olan kir ve pas suyoluyla peteklerden atılır.