Savaşın Efsaneleri yapımcısı kimdir?

İçindekiler:

  1. Savaşın Efsaneleri yapımcısı kimdir?
  2. TRT Belgesel Savaşın Efsaneleri ne zaman?
  3. Savaşın Efsaneleri Otlukbeli Savaşı kaçıncı bölüm?
  4. Savaşın efsaneleri 3 sezon ne zaman başlayacak?
  5. Savaşın efsaneleri ne zaman çıkacak?
  6. Savaşın efsaneleri ne zaman başlayacak?
  7. Savaşın efsaneleri hangi kanalda?
  8. Otlukbeli savaşı nerede yapıldı?
  9. Akkoyunlular Türk mü?
  10. Savaşın Efsaneleri 29 bölüm ne zaman?
  11. Otlukbeli Savaşı kimler arasında oldu ve önemi nedir?
  12. Akkoyunlular Hangi millet?
  13. Uzun Hasan Türk mü?
  14. Savaşın efsaneleri 3 sezon ne zaman?

Savaşın Efsaneleri yapımcısı kimdir?

Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte belgeselin yapımcısı Bekir Yusuf Açıksöz, ilk olarak prodüksiyon dizaynı üzerine “Savaşın Dahileri” adlı bir pilot bölüm hazırladıklarını aktararak, birtakım değişikliklerle seri belgesel dizisi olarak “Savaşın Efsaneleri”ni yaklaşık 2 buçuk yılda ...

TRT Belgesel Savaşın Efsaneleri ne zaman?

"Savaşın Efsaneleri" her Cumartesi saat 20.00'de TRT Belgesel ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Savaşın Efsaneleri Otlukbeli Savaşı kaçıncı bölüm?

Savaşın Efsaneleri 28. Bölüm | Otlukbeli Savaşı İzle.

Savaşın efsaneleri 3 sezon ne zaman başlayacak?

Dünyaya yön veren komutanların tarihe geçen mücadelelerine tanık olduğumuz “Savaşın Efsaneleri”, yeni sezon ilk bölümüyle 25 Ekim Pazar 20.00'de TRT Belgesel'de.

Savaşın efsaneleri ne zaman çıkacak?

Sezon Genel Fragmanı Dünyaya yön veren komutanların tarihe geçen mücadelelerine tanık olduğumuz “Savaşın Efsaneleri”, yeni sezon ilk bölümüyle 25 Ekim Pazar 20.00'de TRT Belgesel'de.

Savaşın efsaneleri ne zaman başlayacak?

Dünyaya yön veren komutanların tarihe geçen mücadelelerine tanık olduğumuz “Savaşın Efsaneleri”, yeni sezon ilk bölümüyle 25 Ekim Pazar 20.00'de TRT Belgesel'de.

Savaşın efsaneleri hangi kanalda?

Savaşın Efsaneleri - TRT Belgesel.

Otlukbeli savaşı nerede yapıldı?

Asıl savaş ise Tercan ve Erzincan arasında kalan Otlukbeli mevkiinde gerçekleşti. Savaşın sonunda Uzun Hasan komutasındaki ordular mağlup oldu. Akkoyunlu Devleti o dönemde Osmanlı'nın Anadolu'daki en kuvvetli rakibiydi. Bunun öncesinde Fatih Sultan Mehmet Trabzon'daki Rum devletine son vermişti.

Akkoyunlular Türk mü?

Ankara savaşında da Timur'a yardım eden Akkoyunlu aşireti bunun karşılığında ise Diyarbakır'ı aldı. Daha sonra ise bu aşiret bir devlet haline gelmeyi başardı. Akkoyunlu devleti Kara Yüllük Osman Bey tarafından kurulmuş olan bir Türk devletidir.

Savaşın Efsaneleri 29 bölüm ne zaman?

Savaşın Efsaneleri”, yeni bölümüyle 30 Mayıs Pazar 21.35'te TRT Belgesel'de.

Otlukbeli Savaşı kimler arasında oldu ve önemi nedir?

Otlukbeli Savaşı 11 Ağustos 1473'de Tercan yakınlarında bulunan bölgede Osmanlı Devleti ve Akkoyunlu devlet arasında gerçekleştirilen Otlukbeli Savaşı Osmanlı Devleti'nin galibiyeti ile sonuçlanan bir savaştır. Otlukbeli savaşı Anadolu'da birlik ve beraberliğin sağlama konusunda oldukça önemli bir savaştır.

Akkoyunlular Hangi millet?

Oğuzların Bayındır boyu'ndan olan Akkoyunlu Türkmenleri, 13. yüzyıl sonlarında Horasan'dan Azerbaycan'a gelmiş bir aşiret olup, 14. yüzyılda Azerbaycan, Harput, Diyarbakır yöresini yurt edindiler ve devlet kurmadan önce de bölgede etkili oldular. 1340'tan sonra Tur Ali Bey'in önderliğinde Anadolu, Suriye ve Irak ...

Uzun Hasan Türk mü?

Uzun Hasan, 1423 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Oğuzların Bayındır boyundan, Akkoyunlu Hanedanının kurucusu Kara Yülük Osman'ın torunudur. Babası Celaleddin Ali Bey'dir. Bugünkü İran, Irak, Azerbaycan, Ermenistan ve Türkiye'nin bir bölümünü kapsayan bir coğrafyada 1453-1478 yılları arasında hüküm sürmüştür.

Savaşın efsaneleri 3 sezon ne zaman?

Sezon Genel Fragmanı Dünyaya yön veren komutanların tarihe geçen mücadelelerine tanık olduğumuz “Savaşın Efsaneleri”, yeni sezon ilk bölümüyle 25 Ekim Pazar 20.00'de TRT Belgesel'de.