Musalla Mezarlığı açık mı?

İçindekiler:

  1. Musalla Mezarlığı açık mı?
  2. Musalla Mezarlığı ne zaman yapıldı?
  3. Konyada kac tane mezar var?
  4. Mezarlıklar saat kaça kadar açık?
  5. Üçler Mezarlığı ismi nereden gelir?
  6. Konya Mezarlıklar Müdürü kim?
  7. Kabristana ne zaman gidilmez?
  8. Konyada peygamber mezarı var mı?
  9. Evde ölümlerde ne yapılır?

Musalla Mezarlığı açık mı?

Belediye meclisinin aldığı karara göre, Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nün sorumluluğu altında bulunan Üçler ve Musalla Mezarlığı, kapasitesinin yüzde 99 doluluk oranına ulaştığından dolayı tarihinden itibaren defne kapatılacak.

Musalla Mezarlığı ne zaman yapıldı?

Konya'nın Selçuklu İlçesi, Medrese Mahallesi, Ankara Caddesi adresinde yer almaktadır. 13. yüzyıla ait mezarlığı yapan ve yaptıran bilinmiyor. Musalla Kabristanı, Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 04.11.1988 gün ve 311 numaralı kararıyla tescil edilmiştir.

Konyada kac tane mezar var?

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğümüzün sorumluluğunda 1.614 adet mezarlık bulunmaktadır.

Mezarlıklar saat kaça kadar açık?

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, resmi ve dini bayram günleri dahil olmak üzere 365 gün, 24 saati Umum – i Hıfzıssıhha Kanunu'nun emredici hükümleri doğrultusunda kesintisiz hizmet vermektedir.

Üçler Mezarlığı ismi nereden gelir?

ÜÇLER MEZARLIĞI'NIN SIRRI ÜÇ GENÇ KIZ Bahçe duvarının arkasındaki ikinci mezarlığın adı ise Üçler mezarlığıdır. Üçler mezarlığı, sanduka biçimindeki üç Selçuklu mezar taşından dolayı bu adı almıştır. Mezarlığa 'Üçler' dendiği gibi, 'Üç Kızlar Şehitliği' de denir.

Konya Mezarlıklar Müdürü kim?

KONYA MEZARLIKLAR MÜDÜRÜ OLAN HEMŞERİMİZ SAYIN AYHANAN TANGUR'U ZİYARET ETTİK!

Kabristana ne zaman gidilmez?

Kabir ziyaretinin herhangi bir günü yoktur. Her zaman ziyaret edilebilir. Peygamberimiz bazen geceleri de Baki Kabristanı'na giderdi. Kabri ayakta ziyaret edip ayakta dua etmek sünnettir.

Konyada peygamber mezarı var mı?

A.Süheyl Ünver, Araştırmacı Selçuk Es, İbrahim Aczi Kendi ve Hasan Özönder'in mevcut yazma eserlerle ilgili yaptıkları çalışmalara dayanarak şu bilgileri verdi: “Bu eserlerde Konya'da en az 14 peygamber kabri veya makamı olduğu zikredilmektedir. Bazı manevi keşiflerle bu sayı 22'yi bulmaktadır.

Evde ölümlerde ne yapılır?

Ölüm olayı evde meydana gelmiş ise; Alo 188 Cenaze Hizmetleri Hattı aranarak vefat durumuna ilişkin bilgi verilir. Vatandaşlarımız Alo 188 Cenaze Hizmetleri Hattı tarafından bağlı bulunulan İlçe Belediye Tabipliğine yönlendirilir ve aynı zamanda cenazenin bulunduğu bölgeye cenaze aracı gönderilir.