Lazer sonrası kızarıklık kaç günde geçer?

İçindekiler:

  1. Lazer sonrası kızarıklık kaç günde geçer?
  2. Lazer sonrası kabuklanma nasıl geçer?
  3. Lazer sonrası kabuklanma ne zaman geçer?
  4. Lazer epilasyondan sonra ne yapmalı?
  5. Lazer yüz yanığı nasıl geçer?

Lazer sonrası kızarıklık kaç günde geçer?

Daha önce de belirttiğimiz gibi lazer epilasyon tedavi seansının hemen ardından, cildinizde, hafif şişme ve kızarıklıklar görülebilir. Çoğu kişi için bu şişlik ve yanık hissi seanstan birkaç saat sonra ortadan kalkar. Bazı hassas ciltlerde ise bu süre 1-2 güne kadar uzayabilir.

Lazer sonrası kabuklanma nasıl geçer?

Bazı kişilerde işlem sonrasında uygulama yapılan bölgede hafif kabuklanma ve sivilce oluşabilir ve bunlar tedaviye gerek olmadan kendiliğinden geçmektedirler. Lazer epilasyon uygulanan kılların kökleri 3 ila 10 gün içinde hafifçe uzarlar veya kendiliğinden yada el ile tutularak çekildiğinde kolayca dökülürler.

Lazer sonrası kabuklanma ne zaman geçer?

Lazer sonrası su toplama ve kabuklanma sonra nadirdir ve birkaç gün ile bir hafta arasında geriler. Antibiyotikli bir krem sık olarak sürülebilir.

Lazer epilasyondan sonra ne yapmalı?

Lazer Epilasyon Sonrası : Güneşlenmemelisiniz ve özellikle yüz lazer epilasyonu sonrası yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmalısınız. Lazer Epilasyondan sonra ılık bir duş alınabilir. Ancak lazer uygulanan bölgeye 1 hafta süreyle kese , peeling gibi cildi tahriş edecek uygulamalar yapmamalısınız.

Lazer yüz yanığı nasıl geçer?

Lazer epilasyon yanıklarını geçirmek için ilk birkaç gün yanıklara ciddi anlamda faydası olan kantaron yağı uygulaması yapılabilir. Bunun yanı sıra hakiki zeytinyağı uygulaması yapılabilir. Güzellik merkezi veya cildiye uzmanı tarafından önerilen yanık giderici bitkisel ürünler kullanılabilir.