Çağdaşlık ne demek?

İçindekiler:

  1. Çağdaşlık ne demek?
  2. Modernleşme çağdaşlaşma ne demek?
  3. Çağdaşlık ne demek inkılap tarihi?
  4. Çağdaşlık nedir tarih?
  5. Çağdaşlaşma ve batılılaşma ilkesi nedir?
  6. Gerçeklik ne demek sözlük anlamı?

Çağdaşlık ne demek?

ÇAĞDAŞLIK. i. Çağdaş olma durumu, aynı çağda yaşamış olma, asrîlik, modernlik.

Modernleşme çağdaşlaşma ne demek?

Bir başka ifadeyle asrîleşmek asrın nimetlerinden behre-yâb olma durumunu ifade eder. Modernleşme (Çağdaşlaşma) terimi Latince modernus kelimesinden alınmıştır. Modernus 'modo'dan türetilmiş bir kelimedir. 'Modo' ise Eski Latincede 'hemen şimdi', 'yaşadığımız zamana ait' ya da 'yaşadığımız zamana uygun' demektir.

Çağdaşlık ne demek inkılap tarihi?

Çağdaşlık Hakkında Detaylı Bilgi Çağdaşlaşma, siyasal bilimler açısından ``sanayileşmeye eşlik eden siyasal ve toplumsal değişiklikler`` olarak tanımlanır. Atatürk önderliğinde başlatılan Türk çağdaşlaşması, herhangi bir dış baskıdan kaynaklanmamaktadır.

Çağdaşlık nedir tarih?

Çağdaşlık. Çağdaşlık, siyasal bilimler açısından sanayileşmeye eşlik eden siyasal ve toplumsal değişiklikler olarak tanımlanır. Atatürk, uygarlığı bir milletin devlet hayatında, fikir hayatında ve ekonomik hayatta gösterdiği ilerlemenin bileşkesi olarak tanımlamaktadır.

Çağdaşlaşma ve batılılaşma ilkesi nedir?

Çağdaşlaşma; çağın gerektirdiği bilgi, birikimle donanma, çağın gerekliliklerine uygun davranmaktır. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma, bilim ve teknolojiye yönelmedir. Batılılaşma ise daha kapsamlı bir kavramdır. Devlet ve toplum yapısının modernleşmesi, düşüncede ileri fikirleri benimseme olarak tanımlanabilir.

Gerçeklik ne demek sözlük anlamı?

Gerçeklik, günlük kullanımdaki anlamıyla, "var olan her şey" demektir. Bilimde, dinde ve felsefede farklı anlamları vardır. Düşünceden bağımsız olarak zamanda ve mekanda yer kaplayan her şey gerçektir. Herhangi bir şeyin gerçekliği insan zihnine bağlı olmaksızın varolmasıdır.