Patates böceğinden nasıl kurtulabilirim?

İçindekiler:

  1. Patates böceğinden nasıl kurtulabilirim?
  2. Böcek ilacı evde nasıl yapılır?
  3. Patates böceği kışı nasıl geçirir?
  4. Patates böceğini ne öldürür?
  5. Patates böceği zararlı mı?
  6. Patatese ilaç ne zaman atılır?
  7. Patates Böceği hangi bitkilere zarar verir?
  8. Patates Böceği domatese zarar verir mi?
  9. Bitki Bitinden nasıl kurtulurum?

Patates böceğinden nasıl kurtulabilirim?

Patatesleri Colorado patates böceğinden korumanın iyi bir yolu, sıra aralıklarını samanla malçlamaktır, bu sadece yabani otları bastırmakla kalmaz, aynı zamanda topraktaki nemi daha uzun süre tutmanıza izin verir, patates yumrularını güneşten korur ve verimli bir ortam oluşturur.

Böcek ilacı evde nasıl yapılır?

Bir litre ılık suya beş-altı yemek kaşığı arap sabunu ekleyin ve iyice karıştırın. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave etmeniz, karışımın yapraklara yapışarak daha uzun süre kalmasına yardımcı olacaktır. Ardından karışımı bitkilerin üzerine püskürtün.

Patates böceği kışı nasıl geçirir?

Patates böceği kışı toprağın 5 cm ile 30 cm arasında değişen derinliklerde ergin olarak geçirir. Kışlayan erginler ilkbaharda toprağın 10 cm derinliğindeki sıcaklık ortalaması 13°C'yi aştığında çıkmaya başlar. Bu tarih Marmara ve Ege bölgelerinde genellikle nisan ayının ikinci haftasını takip eden günlerdir.

Patates böceğini ne öldürür?

Ülkemizde 70º C' sıcaklıktaki 1 lt suda 50 gr. kuru tütün 1 gün suda bekletilerek meydana gelen eriyik pülverizasyon yöntemi ile kullanılmıştır. Bu yöntem tarla koşullarında patates böceği larvaları, afit ve kırmızı örümceklere karşı etkili olmuştur.

Patates böceği zararlı mı?

Patates Böceği Zararları Havaların ısınması ile beraber beslenmeye başlayan böcekler, ekinleri zayıflatarak verimi ciddi oranlarda düşürebiliyor. Patates böceği zararları ekinlerde verimi ciddi oranda düşürüyor. Yapılan araştırmalar, zararlının patateste %70, %80 oranında ürün kaybına yol açabildiğini gösteriyor.

Patatese ilaç ne zaman atılır?

Birinci döle karşı ilaçlama ilk olgun larvalar görüldüğünde (dördüncü dönemde) yapılıyor. Yumurta açılımı tamamlandıktan sonra ikinci döle karşı ilaçlama gerçekleştiriliyor.

Patates Böceği hangi bitkilere zarar verir?

Patates ekinine önemli zararlar veren böcek, konukçu olduğu bitkiden beslenerek yaşamını sürdürüyor. Solanacaea familyasına ait başka ekinlerde de görülebilen zararlıya, yaban yasemini, köpek üzümü, marul, soğan bitkilerinde de rastlanıyor.

Patates Böceği domatese zarar verir mi?

Patates böceği, Leptinotarsa decemlineata adıyla literatürde yer alıyor. Patates ekinine önemli zararlar veren böcek, konukçu olduğu bitkiden beslenerek yaşamını sürdürüyor. ... Böcek, patatesin yanı sıra domates yetiştiriciliği, tütün, patlıcan, biber üretimi için sorun oluşturuyor.

Bitki Bitinden nasıl kurtulurum?

Sirkeli su karışımı karşısında beyaz yaprak bitlerinin pek bir şansı yoktur. Özellikle çiçek yağı, elma sirkesi ya da toz biber ile karışım üzerinde yapraklar korunabilir. Tamamen doğal bir çözüm olması ile beraber, bitlerin yapraklar üzerindeki etkisi bütünüyle ortadan kaldırır.