4 Nisan Sokak Hayvanları Günü ne zaman ilan edildi?

İçindekiler:

  1. 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü ne zaman ilan edildi?
  2. Ne kadar sokak hayvanı var?
  3. Dünya evcil hayvanlar günü ne zaman?
  4. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü mü?
  5. Hayvanları koruma günü hangi gün?

4 Nisan Sokak Hayvanları Günü ne zaman ilan edildi?

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü, 2010 yılında Hollanda'da sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlenen bir konferans sırasında ortaya çıkmış. Bu tarihten itibaren de, 33 ülkede kutlanıyor. Amaç sokakta yaşayan evsiz hayvanlarla ilgili olarak toplumda farkındalık yaratmak.

Ne kadar sokak hayvanı var?

Can ÇELİK/ADANA, (DHA) - ADANA Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Türkiye'de yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı olduğu düşünüldüğünü ve bunun hem hayvanlar hem de insanlar açısından çeşitli riskler taşıdığını belirtti.

Dünya evcil hayvanlar günü ne zaman?

Bizler insanlar olarak, onların katkısını ihmal etmemeli ve dünyayı tüm hayvanlar için daha iyi bir yer haline getirmeye çalışmalıyız. Bu kapsamda, yaklaşık yüzyıldır her yıl 4 Ekim'de kutlanan Dünya Hayvanları Koruma Günü, küresel çapta hayvanların refah standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü mü?

4 Ekim, tüm dünyada Hayvanlar Günü olarak biliniyor. Almanyalı yazar ve yayımcı Henrich Zimmermann'ın öncülüğünde ilk kez 'te organize edilen Dünya Hayvanlar Günü, 1929'dan beri her 4 Ekim'de kutlanıyor. ...

Hayvanları koruma günü hangi gün?

Her yıl 4 Nisan, tüm dünyada yaşamlarını oldukça zor koşullar altında geçirmeye çalışan sokak hayvanlarının durumuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Dünya Sokak Hayvanları Günü” olarak kutlanmaktadır.