Kaz ayağı çiçeği nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Kaz ayağı çiçeği nasıl yetiştirilir?
  2. Kazayağı çiçeği nerede yetişir?
  3. Kaz ayağı ne zaman çiçek açar?
  4. Kazayağı nasıl çoğaltılır?
  5. Acem halısı çiçeği hangi ayda açar?
  6. Acem halısı çiçeği kurudu ne yapmalıyım?

Kaz ayağı çiçeği nasıl yetiştirilir?

Sadece potu getirin ve derince su ile doldurun. Bitkiyi kesin ve kurumasını bekleyin ve sıcak bir yerde kışın geçmesini bekleyin. Mart ayında, düzenli sulamaya devam edin ve bitkiyi, güneş ışınları yakarken bir miktar korumaya sahip olan tam ışık durumuna taşıyın.

Kazayağı çiçeği nerede yetişir?

İç ve Doğu Anadolu bölgesinde yetişir. Yaprakları kazların ayaklarına benzediği için ismini buradan almıştır. Kokulu bir bitkidir.

Kaz ayağı ne zaman çiçek açar?

İlkbaharla beraber harika mor çiçekleri oluşur çiçekleri bir elin ayası kadar büyük olur, temmuz ortasına kadar çiçekli kalır çiçek bitince etli yeşil yaprakları tüm sene üzerinde kalarak bahçenizin yeşil görüntüsünü bozmaz.

Kazayağı nasıl çoğaltılır?

Dalları boğum yerlerinden kolayca köklenir toprağa bağlanır dallanıp budaklanarak her yere yayılırlar. Çoğaltılması en kolay bitkilerdendir. Kırılan dalları bile düştükleri yerde kök salar gelişir.

Acem halısı çiçeği hangi ayda açar?

Acem halısı (Drosanthemum floribundum) ilkbahar, yaz mevsimlerinde çiçek açar.

Acem halısı çiçeği kurudu ne yapmalıyım?

Kuruyan dalları her ay bitki köklerinden ayrılmalı aşırı sarkan dallar kesilerek çelikleme yapılmalıdır. Her yıl ilkbahar aylarında sıvı gübreleme ile bitki güçlendirilmelidir. Bitki sulaması sabah erken saatte yada akşam serinliğinde yapılmalıdır.