2020 yatırım teşvik belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. 2020 yatırım teşvik belgesi nasıl alınır?
  2. Teşvik belgesi ne işe yarar?
  3. Yatırım teşvik belgesi neden iptal edilir?
  4. Yatırım teşvik belgesi Diğer harcamalar nelerdir?
  5. KDV muafiyet yazisi nereden alinir?

2020 yatırım teşvik belgesi nasıl alınır?

2020 yılında Yatırım Teşvik Belgesi Başvurusu yapmak isteyen bir yatırımcı E-TUYS üzerinden elektronik imzası ile başvuru yapabilecek veya yetkilendirilen kişi ya da kurumlar aracılığıyla başvurusunu tamamlayarak Yatırım Teşvik Belgesini alabilecektir.

Teşvik belgesi ne işe yarar?

Teşvik belgesi, yatırımın karakteristik değerlerini ihtiva eden, yatırımın bu değerler ve tespit edilen şartlara uygun olarak gerçekleştirilmesi halinde üzerinde kayıtlı destek unsurlarından istifade imkânı sağlayan, Karar'ın amaçları doğrultusunda gerçekleştirilecek yatırımlar için düzenlenen belgedir.

Yatırım teşvik belgesi neden iptal edilir?

Gerçekleşmesi tamamlanamayan yatırımlar için belgenin iptal ettirilmesi yatırımcının doğal hakkıdır. Yatırım Teşvik Belgesi kullanılarak yatırıma başlanmamış veya belge kullanılarak devlet desteklerinden yararlanılmamış olmak kaydıyla yatırımcı Yatırım Teşvik Belgesini iptal ettirebilir.

Yatırım teşvik belgesi Diğer harcamalar nelerdir?

Sabit yatırım tutarı arazi-arsa, bina-inşaat, makine ve teçhizat ile diğer yatırım (yardımcı makine ve teçhizatlar, ithalat ve gümrükleme giderleri, taşıma, sigorta ve montaj giderleri, etüt ve proje giderleri vb.) harcaması kalemlerinden oluşmaktadır.

KDV muafiyet yazisi nereden alinir?

Teşvik belgesi KDV muafiyet yazısını vergi dairelerinde alabilirsiniz. Yatırım teşvik belgesi bilgilerinizle birlikte vergi dairelerine müracaat ettiğinizde bu muafiyet yazısını kolaylıkla alabilirsiniz. Üstelik eskiden olduğu gibi teşvik belgesi, ekleri ve diğer belgeleri ibraz etmenize de gerek yoktur.