El Cerrahisi hangi hastalıklara bakar?

İçindekiler:

  1. El Cerrahisi hangi hastalıklara bakar?
  2. El Cerrahisi ne ile ilgilenir?
  3. El parmağı için hangi doktora gidilir?
  4. El üstünde şişlik hangi doktora gidilir?
  5. Göz kapağı şişmesi hangi bölüm bakar?
  6. Çomak Parmak neyin belirtisidir?

El Cerrahisi hangi hastalıklara bakar?

El cerrahisi, el, el bileği ve önkol problemleriyle ilgilenen tıp alanıdır. Daha geniş tarifle; vücudumuzun omuzdan başlayıp parmak ucuna kadar uzanan ve üst ekstremite olarak isimlendirilen kısmının hastalıkları ve tedavisi ile ilgili bir cerrahi daldır.

El Cerrahisi ne ile ilgilenir?

El cerrahisi; el, el bileği, önkol, dirsek hastalık ve yaralanmaları, omuzun bazı yaralanma ve hastalıkları, el, kol, bacak, ayak sinir kesilerinin onarımı, üst ekstremitenin doğumsal anomalileri, brakial pleksus yaralanmalarının tanı ve tedavisi ile ilgili bir daldır.

El parmağı için hangi doktora gidilir?

El ağrısı için hangi bölüme veya doktora gidilir? El ağrısı olduğunda öncelikle ortopedi hekimine görünmek gerekir. Bu ağrıların büyük bir kısmı ortopedi ve travmatoloji kökenlidir.

El üstünde şişlik hangi doktora gidilir?

El ve bileklerinizde bir sorun yaşıyorsunuz ortopedi polikliniğine başvurmanız gerekiyor.

Göz kapağı şişmesi hangi bölüm bakar?

Göz kapağı bozuklukları, orbital ve sistemik şişkinlik nedenlerinden ayırt edilmelidir. Göz kapağı şişmesi hangi bölüm bakar sorusunun cevabı, hastanelerde göz poliklinikleri bakar olacaktır.

Çomak Parmak neyin belirtisidir?

Akciğer hastalıkları: Parmak çomaklaşmasının en önemli nedenidir. Kanser, akciğer fibrozisi (akciğer sertleşmesi, esnekliğinin azalması ile giden bir hastalık), yaygın bronşektazi ve doğumsal bir hastalık olan kistik fibroz gibi hastalıklar, çomak parmak gelişimine yol açabilirler.