Kamu davası kim tarafından açılır?

İçindekiler:

  1. Kamu davası kim tarafından açılır?
  2. Kamu davası açan kişiye ne denir?
  3. Savcı kaç günde dava açar?
  4. Kamu davası ne zaman düşer?
  5. Savcı dava açar mı?

Kamu davası kim tarafından açılır?

Yani kamu davaları, tarafın bir talebi olmaksızın, kişinin zararını karşılamak için savcı tarafından açılan davadır. Bu davada herhangi bir şikayet, zarar vb. durum aranmaz. Kamu Davaları Hangi Durumlarda Açılır?

Kamu davası açan kişiye ne denir?

Davalı ya da eski adıyla müddeialeyh, hakkında hukuk davası açılan gerçek veya tüzel kişiye denir. Savcının kamu adına suç şüphesiyle dava açtığı tarafa sanık veya maznun denir. ...

Savcı kaç günde dava açar?

Savcılığın soruşturmayı neticelendirmesi için belirlenmiş azami bir soruşturma süresi yoktur. Her soruşturmanın özelliğine göre soruşturma süresinin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerekir. Ortalama olarak bir ceza davasının 6 aylık bir sürede açıldığını söylemek mümkündür.

Kamu davası ne zaman düşer?

Müebbet hapis cezasını gerektiren suçlarda 25 yıl, Yirmi yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasını gerektiren suçlarda 20 yıl, 5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezasını gerektiren suçlarda 15 yıl, 5 yıldan fazla olmamak üzere hapis veya adlî para cezasını gerektiren suçlarda 8 yıl.

Savcı dava açar mı?

Savcı İfade Almadan Dava Açabilir Mi: Kural olarak savcının ifade almadan dava açması mümkün değildir. Bu durum kişinin adil yargılanma hakkını ve savunma hakkını ihlal eder. ... İfadeye Gitmezsem Ne Olur: Usulüne uygun şekilde ifadeye çağrıldığı halde gitmeyen kişi hakkında zorla getirme kararı verilir.