Yazınsal eser ne demek?

İçindekiler:

  1. Yazınsal eser ne demek?
  2. Yazınsal anlatı türü nedir?
  3. Vücutta duyarlılık ne demek?
  4. Sensitivite nedir tıp?
  5. Duyarlı kılma ne demek?

Yazınsal eser ne demek?

Yazarın imgelem gücünün bir ürünü, kurgusu veya tasarımı olan yazınsal yapıt, yazarın özgeçmişi, iz bırakan öznel yaşantıları, diyesi, düşünceleri ve nesnelere ilişkin tasavvurlarıyla ilgilidir. ... Bir yapıtta serimlenen nesneler, o yapıtın özdeşliği içinde değil, kendi içlerinde gerekçelendirilir.

Yazınsal anlatı türü nedir?

Yazar, sözü edilenleri verirken bir kurgulama yoluna gider. Yazınsal metin, gerçeğin ya da yaşantının dilde yeniden üretilmesiyle oluşur. Metinde yer alan evren, dış evrenden kopuk olmasa da okura kazandırılmak istenen biçimde değişimlere uğratılarak onun üzerine kurulmuştur.

Vücutta duyarlılık ne demek?

Örneğin, bir birey daha önce karşılaştığı bir antijenle ikinci kez karşılaştığında, bu antijene karşı gerekenden çok daha güçlü immun yanıtlar meydana verelebilir. Doku zararlarına neden olan bu yanıtlara aşırı duyarlılık reaksiyonları adı verilir.

Sensitivite nedir tıp?

Duyarlılık veya sensitivite biyoistatistikte kullanılan bir terim; bir testin, hastalar içinden gerçek hastaları ayırma yeteneğini gösterir. Bir testin duyarlılığın %100 olması, o testin tüm hastaları doğru olarak tanımlayabildiğini gösterir.

Duyarlı kılma ne demek?

Duyarlı olmak demek, meydana gelen olumsuzluklara karşı sessiz kalmamak ya da yaşanan haksızlara tepki göstermek olarak adlandırılabilir. Her toplumda yer alan her birey, bu konuda duyarlı olmaya özen göstermelidir.