İmplant ne zaman değiştirilir?

İçindekiler:

  1. İmplant ne zaman değiştirilir?
  2. İmplant atarsa ne olur?
  3. Diş çekildikten sonra implant ne zaman yapılır?
  4. İmplantın ömrü bitince ne olur?
  5. İmplant tutmadığı nasıl anlaşılır?
  6. Diş implant kaç yıl dayanır?

İmplant ne zaman değiştirilir?

Eğer ki her koşulu tamamen yerine getiriyor ve herhangi bir hastalığa maruz kalamamış iseniz, implant tedavinizi ömür boyunca kullanabileceğiniz başarılı bir sonuca ulaştırabiliyorsunuz. Ancak diğer etkenlere de bağlı olarak implant tedavisinin yaklaşık olarak ortalama ömrü yirmi ila otuz yıl civarındadır.

İmplant atarsa ne olur?

İmplantın tutmaması ile çevresinde şişlik, iltihap, kanama ve ağrı gibi durumlar oluşmaktadır. Çoğu zaman tutmayan implantta protezin sallanması durumu vardır.

Diş çekildikten sonra implant ne zaman yapılır?

Eğer dişin çekildiği yerlerde bir sorun oluşmamış ise implantlar yapılır ancak implantların üzerine çene yapınıza uygun olan dişlerin takılması için biraz daha bekleyebilirsiniz. Bu süre 3 ila 4 hafta arasında değişkenlik gösterir.

İmplantın ömrü bitince ne olur?

İyi bakılmayan implantlarda ne bilim implant konulduğunda çok ince bölge kalmış zayıf sorunlu bir bölgeye implant konulmuş bölge çok iyi zemin hazırlanmadan implant yapılmışsa diyelimki 5 yıl sonra 10 yıl sonra onda kemik erimesi diş eti iltihabı olup oraya tekrar operasyon gerekebilir.

İmplant tutmadığı nasıl anlaşılır?

İmplant tedavisinde, implant dişin tutup tutmadığı hasta tarafından süreç içinde anlaşılabilir. İmplant tedavisinden sonra ağrı uzun süre boyunca devam ediyorsa, operasyon olan bölgenin etrafında şişlik, kanama, iltihap, ağrı varsa ve implant sallanıyorsa implant tutmamış olabilir.

Diş implant kaç yıl dayanır?

Ancak ağız ve diş sağlığına önem verilmesi, diş hekimi randevularının aksatılmaması durumunda; 20 ile 30 yıl arasında bir sürede implantlar problemsiz bir şekilde kullanılabilmektedirler. İmplantların uzun yıllar boyunca kullanılabilmeleri için implant tedavisinin başarılı olması gerekmektedir.