Oruca öğleye kadar niyet edilir mi?

İçindekiler:

  1. Oruca öğleye kadar niyet edilir mi?
  2. Hangi oruca ne zaman niyet edilir?
  3. Ezan okunmadan niyet bozulur mu?
  4. Ezan okunmaya başlayınca su içilir mi?
  5. Ezan başlayınca su içilir mi?

Oruca öğleye kadar niyet edilir mi?

İmsak vaktine kadar niyet edilmezse o günün orucu geçerli olmaz. ... (Şirazi- El Mühezzeb, 331-332) “Nafile oruç” tutan kişiler, eğer imsak vaktinden sonra orucu bozacak herhangi bir şey yapmamışlarsa öğle namazı vaktinden 5-10 dakika öncesine kadar oruca niyet edebilirler.

Hangi oruca ne zaman niyet edilir?

“Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir Ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş, oruca aykırı bir iş yapılmamış ...

Ezan okunmadan niyet bozulur mu?

Niyet edilmiş olması orucu başlatmaz.Orucun başlama vakti imsak kesilmesidir. İmsak kesilinceye kadar niyet edilmiş olsa dahi yenilip içilir.

Ezan okunmaya başlayınca su içilir mi?

Sabah ezanı da imsak vaktinin başlamasıyla birlikte okunmaktadır. Bundan dolayı ezanın okunmaya başlaması ile birlikte yeme ve içmeyi terk etmesinin gerekliliği söz konusudur. Ezan okunmaya başladığı esnada ağızda bulunan lokmanın yutulmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak su içilmemelidir.

Ezan başlayınca su içilir mi?

Diyanet İşleri sahurda ezan okunurken su içmek orucu bozar ilgili vatandaşların merak ettiği sorunun yanıtını verdi. Buna göre sahurda ezan okunduğu sırada, oruca başlama saati olan imsak vakti girdiği için yenilip içilmemelidir. Bu durumda ezan okunurken su içmek orucu bozar.