1 mayısta ek ders ödenir mi?

İçindekiler:

  1. 1 mayısta ek ders ödenir mi?
  2. Temmuz ek dersi ne kadar?
  3. Resmi tatillerde ek ders alınır mı?
  4. Mayıs ayında öğretmenler ek ders alacak mı?
  5. Bayram tatilinde ek ders ödenir mi?

1 mayısta ek ders ödenir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi tatil olsa da 1 Mayısın milli ve mahalli bir bayram olmadığını dolayısıyla derse girmeyen öğretmenlerin ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılamayacaklarından öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecektir.

Temmuz ek dersi ne kadar?

Devlet okullarında çalışan ücretli ve kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti ise 21,46 TL oldu. 2021 yılı destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücreti Temmuz ayında memurlara yapılan zamla birlikte belli oldu. Buna göre, DYK öğretmen ek ders ücreti, 42,41 TL oldu.

Resmi tatillerde ek ders alınır mı?

Her ne kadar yönetmelikte ödenir olarak görünse de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü resmi tatildir, resmi tatillerde eğitim öğretim faaliyeti, kurs, sınav yapılmaz. Eğitim öğretim faaliyetinin yapılmamasından dolayı ek ders ödemesi yapılmaz.

Mayıs ayında öğretmenler ek ders alacak mı?

1 Mayıs resmi tatil olduğu için öğretmen , müdür ve müdür yardımcılarına hiç bir şekilde ek ders ödemesi yapılmamaktadır. 3 - 7 Mayıs (Tam kapanma haftası); Bu hafta uzaktan dersler yapıldığı için öğretmenlerin üzerinde bulunan ek ders ödemeleri yapılacaktır.

Bayram tatilinde ek ders ödenir mi?

Millî Bayramlarımız; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatildir. Milli Bayram günlerinde ek ders ödenir.