Arka kırık diş tedavisi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Arka kırık diş tedavisi nasıl yapılır?
  2. Çürük diş neden kırılır?
  3. Arka kırık diş ağrısına ne iyi gelir?
  4. Diş minesi neden kırılır?

Arka kırık diş tedavisi nasıl yapılır?

Dişte oluşan kırık dişin kök tarafına çok fazla uzanmamışsa kırık olan parça çıkartılır ve o kırık dokuya tedavi uygulanır. Kırık pulpaya kadar uzanıyorsa kanal tedavisi ile bir tedavi uygulanır. Kırık parçası ise kron kaplama ile tedavi edilir.

Çürük diş neden kırılır?

Dişlerde kırılması yaygın olarak travmatik nedenlerden dolayı kaynaklanır. Araba kazaları, spor esnasında şiddetli çarpışmalarından, derin diş çürüğü ve düşen dolgulardan dolayı dişlerde kırılma sorunu ortaya çıkabilir. Diş kırıldığında kırılan parçanın boyutuna göre farklı tedavi yöntemi uygulanır.

Arka kırık diş ağrısına ne iyi gelir?

Kırık ve çürük diş ağrısı nasıl geçer? Yapmanız gereken yalnızca 1 su bardağı ılık su ile bir kaşık tuzu karıştırın ve bu su ile ağzınızı iyice çalkalayın. * Ağrıyan bölgeye buz kompresi uygulayın. Ağrıyan dişinizin bulunduğu yanağınızın üzerine bir havlu ile sardığınız buz torbasını koyabilirsiniz.

Diş minesi neden kırılır?

Dişlerde kırılma meydana gelmesinin temel nedeni travma olsa da, bunun yanında dişlerde meydana gelen derin çürükler, ani ısı değişimleri dişin en dış katmanı olan minede oluşan çatlamalar kırıklara yol açmaktadır. Diş kırıldığı zaman kırılan parçanın büyüklüğüne göre yapılan tedavi değişiklik gösterir.