Boyun Kütletmek zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Boyun Kütletmek zararlı mı?
  2. Boyun kütletme alışkanlığı nasıl geçer?
  3. Boyun Kütlemesi neden olur?
  4. Boyun Kütletmek iyi mi?
  5. Sırt çıtlatmak zararlı mı?
  6. Kutleme neden olur?
  7. Omurga çıtlatmak zararlı mı?
  8. Sırtım neden Kıtlıyor?
  9. Parmak çıtlatmak neden olur?
  10. Boyun çıtlatmak kireçlenmeye neden olur mu?

Boyun Kütletmek zararlı mı?

Özellikle masa başında çalışan kişilerde sıklıkla karşımıza çıkan sırt, bel ve boyun ağrıları için kütletme hareketleri, geçici bir rahatlamaya neden olabiliyor. Ancak ilerleyen dönemlerde felce gidebilecek kadar zararlı bir davranış olan kütletme hareketleri, insan yaşamını olumsuz yönde etkiliyor.

Boyun kütletme alışkanlığı nasıl geçer?

Boyun kaslarının gergin olması bazı kişilerin boynunu kütletmesinin ana nedenidir. Eğer nazik bir şekilde gergin kasları esnetecek egzersizler yapılırsa kütletme ihtiyacı azalabilir. Germe/esnetme hareketleri sıcak duş veya boyuna sıcak uygulama yaptıktan sonra daha verimli olabilir. Günde 3-5 kez uygulanabilir.

Boyun Kütlemesi neden olur?

Eklem sıvısı içerisinde birçok farklı çözünmüş gaz bulunur. Kapsül içinde basınç azalınca, bu çözünmüş gazlar kabarcıklara dönüşürler. Biraz daha fazla baskı uygulamak bu gaz kabarcıklarının patlamalarına ve çoğu zaman hoşumuza giden çıtlama sesini duymamıza neden olur.

Boyun Kütletmek iyi mi?

Boyun kütletmek genellikle ağrısızdır ve tipik olarak ciddi bir durumun habercisi değildir. Bununla birlikte, kütletmek ağrı veya travma sonrası diğer rahatsız edici semptomlarla beraber ortaya çıkarsa boyun fıtığı gibi ciddi bir tıbbi durumu gösterebilir.

Sırt çıtlatmak zararlı mı?

Ses çıkaran herhangi bir rahatlatma hareketi, vücudumuzda endorfin salınımına da neden olarak iyi hissettirir. Bu yüzden sırt kütletmek zararlı bir hareket değildir ancak uzmanlar, tedavi edici bir hareket de olmadığına dikkat çekiyor.

Kutleme neden olur?

Eklem çıtlaması neden oluyor? Eklemlerimizin her biri sinovyal sıvı adı verilen gaz kapsülleriyle çevrili. Karbondioksit, azot ve oksijen gazlarından oluşan bu gaz kapsülleri eklemler ve kemikler arasında kayganlaştırma işlevi görür. Eklemlerden çıkan çıtlama sesi bu gazın birden boşalmasıyla meydana gelir.

Omurga çıtlatmak zararlı mı?

Serap Latif Raif, “Halk arasında boynu veya beli kütletme hareketi olarak bilinen anormal zorlayıcı hareketleri asla yapmamalıyız. Bu hareket kısa süreli rahatlatıyor gibi görünebilir ama uzun sürede omurgayı yıpratan kısır döngünün, eklem yüzeyindeki ciddi aşınmanın ve bozulmanın nedendir.

Sırtım neden Kıtlıyor?

Kemiklerin eklem yüzlerini saran ve koruyan kıkırdak dokusu yaşlanma, ağır çalışma koşulları, travma gibi nedenlerle yıpranıp bozulabilir. Kıkırdak tabakanın düzensizleşmesi ve yer yer kaybolması sürtünmeyi arttırır, çıtlama veya öğütülme hissine neden olabilir.

Parmak çıtlatmak neden olur?

Parmak çıtlatmak için hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, çıtlatma sesi aynı şekilde çıkar. Eklemler arasındaki boşluk artınca, eklem sıvısı içindeki gazlar minik baloncuklar oluşturur; artan boşluğa dolan ekstra sıvı bunların birleşip daha büyük baloncuk oluşturarak patlamasına neden olur.

Boyun çıtlatmak kireçlenmeye neden olur mu?

Bilinçsizce yapılan parmak çıtlatma, boyun ve bel kütletmenin kireçlenmeyi tetiklediğini kaydeden Dr. Alkan, şunları söyledi: "Kireçlenmede yakınmaların iyileştirmesi mümkün olabilmektedir.