VSA lı ne demek?

İçindekiler:

  1. VSA lı ne demek?
  2. VSA lambası neden yanar?
  3. Honda Civic VSA nasıl kapatılır?
  4. ESP ASR ne işe yarar?
  5. Araçta asr ne işe yarar?

VSA lı ne demek?

Virajlı yollarda, dönüşlerde, hızlanmalarda ve ani manevralarda sürücünün aracı daha iyi kontrol etmesini sağlayan sisteme Honda'nın vermiş olduğu isimdir. Vehicle stability control system'in kısaltılmış adı olan VSA anti patinaj sistemini de içinde barındırarak aracın yolu güvenli tutmasına olanak sağlar.

VSA lambası neden yanar?

VSA devreye girdiğinde VSA lambası göstergede yanıp sönerek devreye girdiğini gösterir. Sistem çalışması savrulmaya veya patinajın durumuna göre motor devrini ve frenleri kontrol ederek yardımcı olur. ... VSA sisteminde bir arıza olursa uyarı lambası sürekli yanar ve teşhis ettirmek için servise götürülmesi gerekir.

Honda Civic VSA nasıl kapatılır?

VSA aracın savrulmasını daima takip eder ve savrulma gibi yada patinaj gibi durumlarda VSA devreye girerek uyarı lambası devrede kaldığı süre boyunca yanıp söner. VSA sistemini kapatmak için VSA yazan düğmeye iki saniyeden çok basınca uyarı sesi çıkararak göstergede lamba sürekli yanar ve devreden çıkmış olur.

ESP ASR ne işe yarar?

ESP, yani Elektronik Stabilite Programı aracın kaydığı durumlarda otomobili yola sokmaya yarar. ... ASR'yi çoğu otomobilde TCS yani Traction Control System (çekiş kontrol sistemi) olarak da görebiliriz. İsminden de anlaşılacağı gibi ASR ya da TCS araçlardaki özellikle kaygan zeminlerdeki çekiş kaybını önlemeye yarar.

Araçta asr ne işe yarar?

Arabada ASR fren sistemi nedir diye soracak olursanız, aracın kalkış sırasında patinaj yapmasını engelleyen bir sistem diyebiliriz. ... Sistem bir yandan da yakıt enjektörü ya da ateşleme sistemine de müdahale ederek motor gücünü düşürür. Tüm bunlar sayesinde araç patinaj yapmayı bırakarak kalkışı gerçekleştirir.