Çilek yaprağı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Çilek yaprağı ne işe yarar?
  2. Çilek sapı çayı ne işe yarar?
  3. Çilek sapı nasıl tüketilir?
  4. Dağ çileği yaprağı neye iyi gelir?
  5. Çilek yaprakları kesilir mi?
  6. Çilek yaprağı çayı nasil yapilir?
  7. Çilek çayı ne işe yarar?
  8. Dağ çileği Nelere faydası var?
  9. Çilek verimi nasıl artırılır?
  10. Çilek çayı nasıl demlenir?

Çilek yaprağı ne işe yarar?

Tam bir bağırsak dostu olan çilek yaprağı bağırsak iltihabı, bağırsak kurtları, bağırsak gazları ve kabızlığa karşı birebirdir. Ayrıca metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Vücutta biriken ödemi atmaya yardımcı olur. Aynı zamanda idrar söktürücüdür.

Çilek sapı çayı ne işe yarar?

Antioksidan özelliği olduğu için kanı temizler, bağışıklık sistemini güçlendirir. Gırtlak kanserine karşı korur. Uyumayı kolaylaştırır, stres için birebirdir. Diğer meyvelerde bulunmayan salisilik asit sayesinde kalp hastalıklarına iyi gelir aynı zamanda kolesterolü kontrol altına alır.

Çilek sapı nasıl tüketilir?

Çilek Yaprağı nasıl tüketilir? Çilek yaprağı yaş haliyle ve ya kuru haliyle beraber çay halinde hazırlanarak tüketilebilir. Yaş halini tercih edenlerin kaynayan suya birkaç yaprak atması yeterli olacaktır. 5 dakika kadar demlenen çay rahatlıkla içilebilir.

Dağ çileği yaprağı neye iyi gelir?

Dağ çileği, özellikle ağız içinde yaraların oluşmasına neden olan birçok virüse karşı vücudumuzu koruyor. Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlayan dağ çileği, bu sayede damar tıkanıklığı, kalp krizi gibi birçok kalp ve damar hastalığından da vücudumuzu koruyor.

Çilek yaprakları kesilir mi?

Kök boğazı ve yapraklara musallat olan zararlı ve hastalıklarla mücadele için, hasattan sonra çilek bitkilerinin tepeleri kesilmeli yeni yaprakları alınmalıdır. Yaprakların kesilip toplanarak yakılması bu hastalık ve zararlıların yayılmasını kısmen önler.

Çilek yaprağı çayı nasil yapilir?

Yeşil kullanmak isterseniz sıcak suyla yıkadıktan sonra kaynayan suya birkaç yaprak atıp 5 dakika demlendikten sonra içebilirsiniz. Kuru tercih ederseniz 300 gram kadar kuru çilek yaprağını bir gece suda bekletin. 5 bardak suya çilek yapraklarını atın. 15-20 dakika kadar kaynattıktan sonra balla tatlandırarak için.

Çilek çayı ne işe yarar?

Çilek Çayının Faydaları Nelerdir?
  • Lifli bir yapısı olduğu için metabolizmayı hızlandırır.
  • Düzenli olarak tüketildiği zaman sindirim sistemi problemlerini giderir.
  • Demir minerali içerdiği için kansızlığa da faydalı olacaktır.
  • İdrar söktürücüdür ve böbrek rahatsızlıklarının tedavisinde de kullanılır.
Daha fazla öğe...

Dağ çileği Nelere faydası var?

C vitamini açısından zengin olan dağ çileği, sigaranın zararlarını da azaltıyor. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi geliyor. İdrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı tesiri var. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döküyor.

Çilek verimi nasıl artırılır?

Çileğin ekildiği alanın güneş görmesi önemlidir. Güneş almayan fideler kavruk ve küçük, ayrıca yetişen çileğin kalitesi düşük olur. Evde çilek yetiştiriliyorsa bahçe ya da balkonların güneş gören alanlarına yerleştirilmelidir. Yetiştirildiği toprağın azot açısından zengin olması çileğin daha verimli olmasını sağlar.

Çilek çayı nasıl demlenir?

Yaprakları çileklerden ayırıp güzelce yıkayalım çilekleri de yıkayıp dilim dilim ince ince doğrayalım. Kaynamış suya yaprakları ve çilekleri atalım. 15 dk demlenmeye bırakalım. İster şekerli ister şekersiz içelim. Şifalı Çilek Çayı 16.02.2017 14:42 tarihinde yayınlandı.