Filipinler gelişmiş bir ülke midir?

İçindekiler:

  1. Filipinler gelişmiş bir ülke midir?
  2. Filipinler hangi dine mensuptur?
  3. Filipinler nerenin sömürgesi?
  4. Filipinler ismi nereden gelir?
  5. Filipinler hangi ülkelere komşu?

Filipinler gelişmiş bir ülke midir?

Filipinler'de Sosyal Yaşam Kültürel açıdan gelişmiş ülkeler arasında yer alan Filipinler'de insan yaşantısı değer görür. Ortalama yaşam döngüsü, birçok ülkeden daha iyi olsa bile, nüfusun bir kısmı açlıkla karşı karşıyadır. İnsanlar, tarım ve turizm alanlarında etkin şekilde çalışarak yaşamlarını sürdürürler.

Filipinler hangi dine mensuptur?

Ülkedeki insanların 'nından fazlası Hristiyan'dır. Bu Hristiyan nüfusun Q'i Katolik iken, %9.5'i İglezyan Hristiyanlığı, Filipin Bağımsız Kilisesi ve Birleşik Protestan Kilisesi gibi Protestan temelli dinî zümrelere dâhildir. Ayrıca ülkede Hristiyanlığın Yehova'nın Şahitleri koluna mensup insanlar da vardır.

Filipinler nerenin sömürgesi?

1521'de Filipinler'e Ferdinand Magellan'nın gelmesi, ülkedeki İspanyol sömürgeciliğinin başlangıcı olmuştur. 1543'te İspanyol kâşif Ruy López de Villalobos bu takımadalara İspanyol kralı II. Felipe'nın onuruna Las Islas Filipinas adını vermiştir.

Filipinler ismi nereden gelir?

Hristiyanlığın Güneydoğu Asyadaki En büyük ülkesi olan Filipinler adını Coğrafi keşiflerin başlatıcısı ve ilk sömürgecilik faaliyetlerini başlatan Avrupanın kendi zamanında altını üstüne getiren ismi İspanya kralı II.Felipeden alır.

Filipinler hangi ülkelere komşu?

Filipinler'in deniz aşırı komşuları kuzeyde Tayvan ve Çin, batıda ise Vietnam'dır. Filipinler'i kuzeyde Luzon Boğazı, batıda ise Güney Çin Denizi çevrelemektedir.