Nekahet hali nedir?

İçindekiler:

  1. Nekahet hali nedir?
  2. Nekahat ne demek TDK?
  3. Sürme yöntemi nedir Mikrobiyoloji?
  4. Identifikasyon testi nedir?

Nekahet hali nedir?

Nekahat Bir hastalık veya ameliyat geçiren şahsın, tamamen eski sağlığına kavuşabilmesi için geçen süre. Nekahat devresi çok kısa veya çok uzun sürebilir. Bu süre üzerinde; hastanın yaşı, genel vücut direnci, hastalığın cinsi, hastaya uygulanan tedavi ve gösterilen ihtimamın derecesi etkilidir.

Nekahat ne demek TDK?

Nekahet dönemi ne demek? NEKĀHET – NEKĀHAT. (ﻧﻘﺎﻫﺖ) i. (Ar. neḳāhet) Geçirilen bir hastalıktan sonra sağlık ve güç kazanıncaya kadar devam eden zayıflık dönemi: Nekāhet zamânım kırk günden ziyâde sürdü (Reşat N. Güntekin).

Sürme yöntemi nedir Mikrobiyoloji?

Bu yöntemle petri kutusundaki katı besiyerinin belirlenen farklı bölgelerine numune ile temas ettirilen özenin sırayla sürülmesiyle numunenin miktarı ve içerdiği mikroorganizma sayısı giderek azalır. Böylece bakterilerin her sürme alanına bir önceki alandan daha az sayıda düşmeleri sağlanır.

Identifikasyon testi nedir?

Triptofan bulunan bir besiyerinde geliştirilen bakterilerin, triptofanı enzimatik hidrolize uğratarak indol oluşturup oluşturmadıklarını belirlemek amacı ile yapılan bir testtir. 5 ml Triptofan besiyeri içeren tüplere inokülasyon yapılarak optimum sıcaklıkta 72 saat (3 gün) inkübasyona bırakılır.