Fahri adı anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Fahri adı anlamı nedir?
  2. Fahri Temsilci ne demek?
  3. Fahri Temsilci ne iş yapar?
  4. Fahri yapmak ne demek?
  5. Fahri Temsilci nasıl olunur?
  6. Fahri diplomat nedir?

Fahri adı anlamı nedir?

Bir karşılık beklemeden yalnızca şeref ve iftihar vesilesi olarak kabul edilen iş. (İş, sıfat, unvan). Fahri aza, fahri üye; maaşsız, ücretsiz veya müessese için gurur kaynağı olan kişi.

Fahri Temsilci ne demek?

Fahri üye, dernek amaç ve ilkelerine önemli bir ölçüde katkı sağlayamasalar dahi, dernek içinde bulunmayı isteyen kişilere, derneğin asil üyesi olmayan ancak derneğin amacına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak isteyen kişilere yönetim kurulu kararıyla fahri üyelik verilmektedir.

Fahri Temsilci ne iş yapar?

Fahri konsolos Dış İşleri Bakanlığı mensubu olmamasına rağmen büyükelçisi bulunmayan ülkelerde o yabancı memleketin işlerini yapan ve çıkarlarını gözeten yabancı ülkeler tarafından seçilen kimselerdir.

Fahri yapmak ne demek?

Saygıiçin verilen veya övünç için kabul edilen (başkanlık, üyelik, doktora gibi unvan), onursal. Gönüllü, karşılıksız.

Fahri Temsilci nasıl olunur?

Fahri konsolosluk için bir kişinin başvurusu yetmiyor. Konsolos olarak seçilen kişiye o ülkenin dışişleri bakanlığınca davet mektubu gönderiliyor. Kabul ettiğinde sicili dahil birçok konuda araştırma yapılıyor ve herhangi bir engel yoksa fahri konsolos atamasını cumhurbaşkanı imzalıyor.

Fahri diplomat nedir?

(1) Fahri konsolos: Dış İşleri Bakanlığı mensubu olmamasına rağmen büyükelçisi bulunmayan ülkelerde o yabancı memleketin işlerini yapan ve çıkarlarını gözeten yabancı ülkeler tarafından seçilen kimselerdir. Birden fazla ülkenin fahri konsolosu olunması da mümkündür.