Arabada kampana ne demek?

İçindekiler:

  1. Arabada kampana ne demek?
  2. Kampana fren nasıl çalişir?
  3. Kampana fren balatası bittiği nasıl anlaşılır?
  4. Fren Tambur Nedir?
  5. Fren diskleri ne işe yarar?
  6. Balata yayı ne işe yarar?
  7. Balata ne kadar gider?

Arabada kampana ne demek?

Kampana içten dışa sıkıştırma yöntemini kullanmak suretiyle arka lastiklerin dönüş hızını yavaşlatarak aracın durmasına ve savrulmasına engellemeye yarayan bir fren sisteminin parçasıdır. Kampanalar herkesin bildiği bir güveç tenceresine benzer. Bu parça döküm demirden imal edilmiş bir malzemedir.

Kampana fren nasıl çalişir?

Kampanalı frenler, disk frenlerle aynı prensipte çalışır: Fren balatası kampana yüzeyine baskı uygular. Bu sistemde, bu yüzeye tambur denir. Çoğu otomobilin arka tekerleklerinde kampanalı frenler ve ön tarafında diskli frenler vardır.

Kampana fren balatası bittiği nasıl anlaşılır?

Eğer frene bastığınızda frenden aşırı bir ses geliyorsa, frenleriniz eskisi kadar iyi tutmuyorsa, fren pedalınız aşağı seviyede tam kavrama gerçekleştiremiyorsa ya da jantlarınızın arasından baktığınızda fren pedalınızın bir parmak seviyesinden daha ince bir yapıda olduğunu gördüyseniz bunlar fren balatalarınızın ...

Fren Tambur Nedir?

Tambur: Tambur, arabanın momentumunu durdurmak için kaplamanın bastırdığı parçadır. Yuvarlak bir kek tavasına benzer. Astar: Astar, tamburla temas eden ve pabuç tarafından içine bastırılan sürtünme yüzeyidir. Dönüş Yayı: Bu yay, pabuçları fren yapmama konumuna döndürür.

Fren diskleri ne işe yarar?

Fren diski, tekerlekleri yavaşlatmak veya durdurmak için fren balatalarının kenetlendiği bileşendir. Disk ve balatalar arasındaki sürtünme, tekerleklerde gerekli frenleme hareketine neden olur.

Balata yayı ne işe yarar?

Ne İşe Yarar? Fren balataları fren sisteminde pedala basıldığında diske veya kampanaya sürtünerek, aracın yavaşlamasını sağlayan parçalardır. ... Yine balatanın montajında çeşitli yay ve klipsler vardır, bu klipsler de balatanın sessiz ve rahat çalışması için kullanılır.

Balata ne kadar gider?

Fren balatalarının ortalama 50-55 bin kilometre arası ömrü vardır. Fakat ne zaman biteceği ile ilgili gerçek cevap sürücüye göre ve aracın sürüş şartlarına göre değişir.