Keşide eden kimdir?

İçindekiler:

  1. Keşide eden kimdir?
  2. Keşideci yeri ne demek?
  3. Keşide yeri ne ne yazılır?
  4. Çeki başkası tahsil edebilir mi?
  5. Keşide çeki ne demek?

Keşide eden kimdir?

Keşideci: Kelime anlamı olarak çek düzenleyen kişi olan keşideci, bankalara çek defteri başvurusunda bulunan ve gerekli şartları sağladıktan sonra çek defteri elde eden bireyler veya tüzel kişidir. Çek sayfası üzerinde keşidecinin adı, soyadı ve banka hesap bilgileri bulunmaktadır.

Keşideci yeri ne demek?

ÖZET: Keşide yeri gösterilmeyen çek, keşidecinin adı ve soyadının yanında yazılı bulunan yerde keşide edilmiş sayılır. TTK.nun 693/son maddesine göre de keşide yeri gösterilmemiş olan çek, keşidecinin adı ve soyadının yanında yazılı olan yerde keşide edilmiş sayılır. ...

Keşide yeri ne ne yazılır?

Çekin nerede düzenlendiğini gösteren keşide yerinin senede yazılması zorunludur. Ancak keşide yeri gösterilmemişse, keşidecinin adının yanında yazılı olan yer, keşide yeri sayılmaktadır. Senette keşide yeri gösterilmemiş ve keşidecinin adının yanında da bir yer adı yer almıyorsa, senet çek niteliği kazanamaz.

Çeki başkası tahsil edebilir mi?

Çeki hamiline düzenlerseniz, çeki elinde bulunduran herhangi bir kişi tahsil edebilir. Bu alanın boş bırakılması halinde, çek hamiline olarak işlem görür. Çek yaprağının üzerinde çeki düzenleyen kişinin vergi kimlik numarası mutlaka yer almalıdır. Çek, bankaya verildiği zaman karşılığı hemen ödenir.

Keşide çeki ne demek?

Keşide, bir çek veya bir poliçenin düzenlenerek imza edilmesi ve ödeme emri niteliğindeki bu çek ya da poliçenin muhataba ibraz edilmek üzere lehdara veya hamile verilmesi.