Külfet etmek anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Külfet etmek anlamı nedir?
  2. Külfet nedir örnek?
  3. Külfet hukuk ne demek?
  4. Borçlar Hukukunda külfet ne demek?
  5. Nimet külfete göredir ne demek?
  6. Lafzen ne demek hukuk?
  7. Borçlar Kanunu gizli ayıp nedir?

Külfet etmek anlamı nedir?

Külfet etmek: Çok uğraşmak, yorulmak. Çok uğraştırmak. Masraf çıkarmak.

Külfet nedir örnek?

Hukuk, hatta ahlak kuralları bize belli bir takım davranış tarzlarında bulunmamızı emrederler. Bize önerdikleri davranış tarzını yerine getirmediğimiz taktirde, bir borcu ihlal etmiş oluruz. ... Kişi, o hakkını ancak bu davranışı sergilediği halde borçludan talepte bulunabilir. Biz buna “külfet” adını veriyoruz.

Külfet hukuk ne demek?

Sıkıntı, zorluk, yük, zahmet, eziyet.

Borçlar Hukukunda külfet ne demek?

Külfet, teknik anlamda bir yükümlülük ya da borç değildir. Külfeti, herhangi bir borç doğurmayan, yerine getirilmediği takdirde o konuda sağlanmış olan hakların kaybedilmesi sonucunu doğuran bir davranış olarak tanımlamak mümkündür.

Nimet külfete göredir ne demek?

«Mazarrat menfaat karşılığıdır, der Mecelle; Külfet nimete ve nimet külfete göredir.» Yani «Bir faaliyet, fiil veya şey kime aitse, kim bundan yarar sağlıyorsa, bunlardan doğacak zarar da ona ait olacaktır.»

Lafzen ne demek hukuk?

Lafzî yorum Hukukî terim anlamı ise yasanın sözle anlatmak, bildirmek istediği anlamdır. Buna paralel olarak, lafzî yorum da kanun metnine bakarak yapılan yorum olarak tanımlanabilir.

Borçlar Kanunu gizli ayıp nedir?

Gizli ayıp ise ilk bakışta fark edilemeyen eksiklik olarak tanımlanabilir. Bununla birlikte satıcının bildirdiği niteliklerin malda bulunmaması da ayıp halidir. ... Maddesinde ayıplı malın el değiştirmesi durumunda ayıplı malı alan kişinin yani alıcının neler yapabileceği hüküm altına alınmıştır. Borçlar Kanunu'nun 223.