Edim nedir örnek?

İçindekiler:

  1. Edim nedir örnek?
  2. Borçlunun edimini yerine getirmekle yükümlü olduğu ana ne ad verilir?
  3. Aralarında var olan borç ilişkisi dolayısıyla alacaklının borçludan isteyebileceği borçlunun da yerine getirmekle yükümlü bulunduğu davranış biçimine ne ad verilir?
  4. Eski borcun yeni Borcla Kapatilmasina ne denir?
  5. Şahsi nitelikli edim ne demek?

Edim nedir örnek?

Edim bir şeyi vermek veya yapmak şeklinde ortaya çıkıyorsa olumlu (müspet) edim; bir şey yapmamak veya katlanmak şeklinde karşımıza çıkıyorsa olumsuz (menfi) edim şeklinde nitelendirilir. Örnek: A, evini 1 yıllığına kiralamak için kiracı K ile sözleşme yapmıştır.

Borçlunun edimini yerine getirmekle yükümlü olduğu ana ne ad verilir?

İfa: (Yerine getirme) Edimin yerine getirilmesidir.

Aralarında var olan borç ilişkisi dolayısıyla alacaklının borçludan isteyebileceği borçlunun da yerine getirmekle yükümlü bulunduğu davranış biçimine ne ad verilir?

Edim: Borç ilişkisine dayanarak alacaklının borçludan yerine getirilmesini isteyebileceği ve borçlunun da yerine getirmekle yükümlü olduğu bir davranış biçimidir.

Eski borcun yeni Borcla Kapatilmasina ne denir?

Borcun yenilenmesi, alacaklı ve borçlu arasında yapılan bir sözleşme ile gerçekleşir. Buna “yenileme sözleşmesi” denir. Bu sözleşme, tarafların eski bir borç yerine yeni bir borcu geçirme iradelerinden oluşur5.

Şahsi nitelikli edim ne demek?

Borçlunun yerine getirmekle mükellef olduğu verme, alma gibi borçlara şahsi edim adı verilir. ... Maddi edimler şahsa bağlı olmadığın için ölüm halinde miras ile intikal ederler ve edimin ifası borçlunun terekesi üzerinden mirasçılara devredilir.