Dahi anlamındaki de ne demek?

İçindekiler:

  1. Dahi anlamındaki de ne demek?
  2. Dahi anlamı varsa ne olur?
  3. Ve dahi ne demek?
  4. Dahi insan ne demek?
  5. Dahiler Nasıl Düşünür?
  6. Ki bağlacı hangi durumlarda birleşik yazılır?

Dahi anlamındaki de ne demek?

Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi. Sen de mi kardeşim?

Dahi anlamı varsa ne olur?

büyük ünlü uyumu gereği, kimi zaman "da" şeklinde kullanılabilir. bu de ile kurulmuş en ünlü cümle, sen de mi brutus'tür. net'te bir ki$inin okuz olup olmadigini anlamanin birinci yolu. ikincisi ise soru eki -mi 'lerdir.

Ve dahi ne demek?

Uzun müddet dillerde destan olup kalan beliye ve dâhiye. Bir milletin târihinde büyük bir değeri hâiz olan vak'a. Fesahat ve belâgatı dolayısıyle benzeri söylenemeyen şiir.

Dahi insan ne demek?

Deha kelimesinden türetilmiş olan dahi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Deha, üstün zeka manasına gelirken, dahi kelimesi de üstün bir zekaya ve ferasete sahip olan kişi demektir.

Dahiler Nasıl Düşünür?

Dâhiler sadece 'düşünmez', düşünmek üzerine de düşünürler. Bilmek ve keşfetmek üzerine bilişsel kuvvetlerini her daim arttırmaya çalışırlar. Bu da üstbiliş (metacognition) farkındalığına sahip olmalarıyla açıklanır. Bu farkındalık sayesinde bilişsel olarak kendilerini yönlendirerek kendi kendilerini yönlendirirler.

Ki bağlacı hangi durumlarda birleşik yazılır?

Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer. Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki. Bu örneklerden çünkü sözünde ek aynı zamanda küçük ünlü uyumuna uymuştur.