Medaricu's Salikin ne demek?

İçindekiler:

  1. Medaricu's Salikin ne demek?
  2. Çocuğa kayyım Atanmasi ne demek?
  3. Kayyım kimler olabilir?
  4. Kayyum ne zaman atanır?

Medaricu's Salikin ne demek?

Medaricu's Salikin/(I-II-III Tek Kitap Ciltli)Kur'ani Tasavvufun Esasları İbn Kayyım el-Cevziyye'nin Medâricu's-Sâlikîn beyne menâzili iyyâke na'budu ve iyyâke nestaîn adlı bu eseri, inanç meselelerini inceleyen bir kitaptır.

Çocuğa kayyım Atanmasi ne demek?

Çocuk ile yasal temsilcisi arasında yarar çatışması olması durumunda kayyım atanması; ... -Velayet tek başına kullanılıyorsa, yararı çocuğun yararı ile çatışan yasal temsilcinin temsil yetkisi o iş bakımından son bulur ve başkaca bir koşul aranmaksızın çocuğa temsil kayyımı atanır.

Kayyım kimler olabilir?

Bir terekede mirasçılık hakları henüz belli değilse veya ceninin menfaatleri gerekli kılarsa, Bir tüzel kişi gerekli organlardan yoksun kalmış ve yönetimi başka yoldan sağlanamamışsa, ... -İsteğe bağlı kısıtlama sebeplerinden biri varsa, ergin bir kişiye kendi isteği üzerine bir kayyım atanabilir.

Kayyum ne zaman atanır?

Mal sahibi malvarlığını doğrudan doğruya yönetemiyorsa, vekil atayamıyorsa ve vasi tayinine gerek görülmüyorsa, kimsesi yoksa hastaneye veya bakım evine yatırılmışsa bu süre içerisinde bu şahsın mal varlığının yönetilmesi için de kayyum atanır.