Direkt mi Direct mi?

İçindekiler:

  1. Direkt mi Direct mi?
  2. Direkt nasıl yazilir TDK?
  3. Direk direkt ne demek?
  4. Direkt diye bir kelime var mı?
  5. Direkt hangi dil?
  6. Direkt nasıl telaffuz edilir?

Direkt mi Direct mi?

Direk nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "direkt" şeklindedir. İki sessiz harfin yan yana gelmesiyle oluşan ses olayı nedeniyle direkt kelimesinin telaffuzu güçleşiyor. TDK'ya göre direk kelimesinin doğru yazılışı direkt şeklindedir.

Direkt nasıl yazilir TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Direk şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Direkt şeklinde olmalıdır.

Direk direkt ne demek?

Fransızca kökenli bir sözcük olan direkt, aracı olmadan, doğrudan anlamına gelir. Bu kelimeden türetilmiş olan direktif sözcüğü ise, üst makamdan gelen emir, aracısız verilen talimat demektir. Bu sözcüğün yazımı genellikle direk kelimesi ile karıştırılıyor.

Direkt diye bir kelime var mı?

Türkçe'de kullanılan bir çok kelime söyleyiş ve yazılış biçimlerindeki farklılıklar nedeniyle yanlış yazılır. Bu kelimelerden biri de 'direkt'tir. Direkt mi, direk mi? ... TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'direkt'tir.

Direkt hangi dil?

Fransızca direct "düz, doğru" sözcüğünden alıntıdır.

Direkt nasıl telaffuz edilir?

Direkt sözcüğü ise, Fransızca kökenli bir kelime (direct) ve aracısız, doğrudan, doğruca anlamına geliyor. Konuşma dilinde direk olarak, direkten, direk olaraktan gibi yanlış kullanımlara çokça denk geliyorum. Yazıldığı gibi direkt olarak okunuyor. Yani telaffuz ederken sonundaki “t” harfini okuyoruz.