Adli Tıp Nasıl Başvurulur?

İçindekiler:

  1. Adli Tıp Nasıl Başvurulur?
  2. Adli Tıp Kurumuna Kimler başvurabilir?
  3. Adli tıp hafta sonu açık mı?
  4. Adli tıp doktor mu?
  5. Adli Tıp nerede çalışır?

Adli Tıp Nasıl Başvurulur?

Başvurular internet sitesi üzerinden yapılacak Başvurular Adli Tıp Kurumunun "www.atk.gov.tr" adresli resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. İnternet sitesi üzerinden yapılan başvuru sonrasında posta veya diğer iletişim kanallarıyla herhangi bir belge gönderilmeyecek.

Adli Tıp Kurumuna Kimler başvurabilir?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, b) Son başvuru günü olan tarihinde 657 sayılı Kanunun 40'ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. ( ve sonrası doğumlular müracaat edebilecektir.)

Adli tıp hafta sonu açık mı?

Hafta içi ve hafta sonu çalışma, mesai saatlerini bu tabloda bulacaksınız. Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu, Ankara ilinde hizmet vermektedir....
Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Çalışma Saatleri tablosu
Çarşamba08:00-12:30 / 13:00-16:15
Perşembe08:00-12:30 / 13:00-17:30
Cuma08:00-12:30 / 13:00-16:15
CumartesiKAPALI
3 satır daha

Adli tıp doktor mu?

Adli tıp uzmanı, çeşitli yargı organlarında tıbbi alanda bilirkişi hizmeti veren kişidir. Suç mahallerinden toplanan tüm bulgu ve kanıtlar neticesinde tıp alanında delil elde edebilmek için adli tıp uzmanından yardım alınır.

Adli Tıp nerede çalışır?

Adli tıp uzmanı tüm laboratuvarlarda, hastanelerde ve sağlık kurumlarında çalışırlar. Kriminalistik ve balistik incelemeler yapan adli tıp uzmanı doğru raporları hazırlarlar.