Meğer ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Meğer ne demek TDK?
  2. Meğer kelimesi nasıl kullanılır?
  3. Meger ne?
  4. Meğer meğerse ne demek?
  5. Meger testi neden yapılır?
  6. Meğer ne çok yanarmış canı insanın baktığı yerde göremeyince görmek istediğini?
  7. Oysaki ne demek TDK?
  8. Madem sözcüğü bağlaç mıdır?
  9. Meger ile ne ölçülür?
  10. Kablo izolasyon direnci kaç ohm olmalı?
  11. Meğer ki ayrı mı yazılır birleşik mi?

Meğer ne demek TDK?

bağ. (me'ğer) Bilinmeyen, farkında olunmayan bir durum için kullanılan bir söz, meğerse, oysa, oysaki: “Evinin şaşmaz düzenine, sürekli durgunluğuna meğer ne de alışmış?” -A.

Meğer kelimesi nasıl kullanılır?

bağl. (Fars. meger + Türk. ise) Oysaki, halbuki, meğer [Başına veya sonuna getirildiği, anlatılan geçmiş zaman fiilli bir cümleyi kendisinden önceki cümleye bağlar]: Evet hakkın var Hesnâ Hanım, meğerse ben de budala imişim (Hüseyin R. Gürpınar). Meğerse olmayacakmış, ne bir gelen ne giden (Mehmet Âkif).

Meger ne?

Osmanlıca kaleme almış metinlerde ''Meger'' şeklinde yazılan bu sözcük, halbuki ve aslında anlamına gelir. Bağlaç görevinde kullanılan meğer kelimesi, iki cümleyi birbirine bağlar. Kelimenin meğerki ve meğerse şeklindeki kullanımı da yaygındır.

Meğer meğerse ne demek?

(Fars. meger + Türk. ise) Oysaki, halbuki, meğer [Başına veya sonuna getirildiği, anlatılan geçmiş zaman fiilli bir cümleyi kendisinden önceki cümleye bağlar]: Evet hakkın var Hesnâ Hanım, meğerse ben de budala imişim (Hüseyin R. Gürpınar).

Meger testi neden yapılır?

Meger; temelde motor, kablo, jeneratör bobini gibi herhangi bir cihazın elektrik yalıtım seviyesini doğrulamak için kullanılır. Elektrik panosunun tam alanını göstermesi gerekli değildir, ancak sızıntı akımının miktarını ve elektrikli ekipman / sarım / sistem içindeki nem seviyesini gösterir.

Meğer ne çok yanarmış canı insanın baktığı yerde göremeyince görmek istediğini?

Kitap Alıntısı on Twitter: "'Meğer ne çok yanarmış canı insanın, baktığı yerde göremeyince görmek istediğini...' - Cemal Süreya… "

Oysaki ne demek TDK?

OYSAKİ NE DEMEK: Aralarında karşıtlık, aykırılık bulunan iki tümceyi tersine olarak, –diği halde anlamlarıyla birbirine bağlar. OYSAKİ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin oysaki mi, oysa ki mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı oysaki şeklinde olmalıdır.

Madem sözcüğü bağlaç mıdır?

Bağlaç olan ki ayrı yazılır: bilmem ki, demek ki, kaldı ki vb. ... Birkaç örnekte ki bağlacı kalıplaşmış olduğu için bitişik yazılır: belki, çünkü, hâlbuki, mademki, meğerki, oysaki, sanki.

Meger ile ne ölçülür?

Toprağın yalıtkanlık direncini ölçen, ölçü aletlerine de meger denir. Meger “topraklama kaçak ölçüm cihazı” topraklama tesisatının yeterliliğini veya hattaki kaçakları ölçmeye yarar.

Kablo izolasyon direnci kaç ohm olmalı?

İzolasyon Direnci Hesabı Ölçüm Gerilimi değerine belirlenir. Ölçüm geriliminin 1000 katı gibi bir İzolasyon Direnci olması gerekir. Yani izolasyon direnci kaç ohm olmalı diye soracak olursak; 500 V ile yapılan bir testin uygun olabilmesi için İzolasyon Direnci değerinin 500.000 ohm yani 500 kohm olması yeterlidir.

Meğer ki ayrı mı yazılır birleşik mi?

Bu kelimenin “meğerki, meğer ki” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı meğerki şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.