Kümülüs neye verilen isimdir?

İçindekiler:

  1. Kümülüs neye verilen isimdir?
  2. Kümülüs kelimesinin anlamı nedir?
  3. Kumulus nedir tıp?
  4. Kumulus Ooforus ne demek?
  5. Oraj bulutları nedir?

Kümülüs neye verilen isimdir?

Kümülüs ailesi: Cumulus sözcüğü Latincede "yığın" anlamına gelir ve bir şeyin birikmesini anlatmakta kullanılır. Birleşik isimlerde kümülüs sözcüğü bazen kümülo- şeklinde önek olarak kullanılır: kümülonimbüs vs. Stratüs ailesi: Stratus sözcüğü Latincede "yayılmış" anlamına gelir.

Kümülüs kelimesinin anlamı nedir?

Tanımı itibariyle kümülatif kelimesinin anlamı 'Birikerek artması, diğer bir deyişle verilerin birikmesi suretiyle üst üste toplanması' biçiminde tabir edilmektedir.

Kumulus nedir tıp?

Kumulus hücresi kadın yumurtalarını cevreleyen hucredir . Bu hücrelerin yumurtaların büyümelerini ve gelişmelerini sağlayıcı etkileri vardır. Ayrıca yumurtaların yumurtaliklardan rahime doğru olan yolculukları sırasında onları korurlar.

Kumulus Ooforus ne demek?

Cumulus Oophorus terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Cumulus Oophorus teriminin tıbbi anlamı; Gelişen graaf folikülünde ovum'u çevreleyerek folikül boşluğuna doğru çıkıntı yapan granülosa hücreleri kümesi.

Oraj bulutları nedir?

Gelişmiş kümülü ya da kümülonimbus olarak isimlendirilen bulutların oluşturduğu türbülans, yağış, gök gürültüsü, dolu ve buzlanma gibi hava olaylarını içinde barındıran, yaklaşık 2 saat süren lokal fırtınalara oraj denir. ... Oraj bulutu içerisine giren uçaklar, yıldırım çarpmasına maruz kalabilir.