Kepek nelere yol açar?

İçindekiler:

  1. Kepek nelere yol açar?
  2. Çok kepek saç döker mi?
  3. Kepek şampuanı saçı kurutur mu?
  4. Yağlı saç kepek yapar mı?
  5. Saçta yağlı kepek neden olur?
  6. Yağlı kepek nasıl olur?
  7. Saçtaki kepeklenme icin ne yapabiliriz?

Kepek nelere yol açar?

Gri veya beyaz renkte oluşan kepek, aslında saç derinizde bulunan ölü deri hücrelerinin bir araya gelmesi sonucunda oluşur. Ölü deri hücreleri saçlarınızda adeta topaklanarak, pullar oluşturur. Bu pullar aslında bir cilt probleminin belirtisidir.

Çok kepek saç döker mi?

Aslında saçları yıkamayı azaltmak kir nedeniyle kaşıntıyı artırır ve saç kaybını tetikler. Sonuç olarak kepek, tek başına saç dökülmesine neden olmuyor, sadece dolaylı yoldan saç kaybını artırabiliyor.

Kepek şampuanı saçı kurutur mu?

Yanlış bir bilgiyi çürütelim: Kepek şampuanı saçınıza zarar vermez. Hatta araştırmalara göre saça zarar veren unsurun kepek olduğu ortaya çıkmıştır. Yani saç derinizin kepekle mücadele etmesine düzenli olarak veya hatta ara sıra yardım etmezseniz, saçınız zarar görebilir.

Yağlı saç kepek yapar mı?

Kepek yağlı kafa derisine sahip insanlarda daha çok oluşur. Kafa derinizin üzerindeki hücreler sürekli yıkılır ve tekrar yenilenir. Eğer hücreler yıkılma oranına göre çok hızlı gelişiyorsa bu kepeklere yol açar. Ayrıca yağlı bir kafa derisi hücrelerin deri üzerinde büyümesine neden olur.

Saçta yağlı kepek neden olur?

Saçın yeterli yıkanmaması ve başka birçok nedenlerden dolayı sebum miktarı artan saçta, sebumla beslenen Malassezia bakterisi gereğinden fazla çoğalacaktır. Bunun sonucunda kafa derisi tahriş edilerek, cilt hücrelerinin yenileme döngüsü bozulur ve çok miktarda kepek oluşmaya başlar.

Yağlı kepek nasıl olur?

Yağlı kepek: Aynı mantar saçın salgıladığı yağ ve ölü hücrelerden oluşan, saç köklerine yapışan sarımtırak bir tabaka oluşturur. Saçlı derinin nefes almasını engeller. Kaşıntı ve geçici dökülmelere sebep olur. İlk unutmamanız gereken şey “sebumla beslenen” bu organizmaya beslenecek bir şey bırakmamaktır.

Saçtaki kepeklenme icin ne yapabiliriz?

Karbonat ya da kabartma tozu kepek için en yaygın bilinen çözümlerden biridir. Önce saçlarınızı ıslatın ve bir paket veya bir avuç kabartma tozunu saç derinize dökün ve iyice ovalayın. Daha sonra durulayın. Bunu saçlarınızı yıkamadan önce haftada 3 kez yapabilirsiniz.