Serlevha âyetler ne demek?

İçindekiler:

  1. Serlevha âyetler ne demek?
  2. Müktesebat ne anlama gelir?
  3. Serlevha ne demek osmanlica?
  4. Miklep ne demek?
  5. Tafsilat ne demek Osmanlıca?
  6. Serlevha hadis ne demek?

Serlevha âyetler ne demek?

Sözlükte "baş" anlamındaki Farsça ser ile Arapça levha kelimelerinden oluşan ser-levha "bir yazının başlığı" demektir. Tezhip sanatında terim olarak el yazması kitapların zahriye sayfasından sonra karşılıklı iki sayfasına yapılan bezemeli başlığı ifade eder. Serlevha yerine levha denildiğine de rastlanır.

Müktesebat ne anlama gelir?

Müktesebat ne demek Osmanlıca? Elde edilmiş olanlar. Kazanılmış olanlar. Çalışmak suretiyle kazanılmış olanlar.

Serlevha ne demek osmanlica?

1. Bir yazının başlığı, başlık: Tâ ki hikâyemizin işbu birinci cüz'üne serlevha ittihaz eylediğimiz kelimâtın hükmü cümle indinde taayyün edebile (Ahmed Midhat Efendi).

Miklep ne demek?

MIKLEP – MIKLEB – MİKLEB (ﻣﻘﻠﺐ) i. (Ar. ḳalb “geriye çevirmek”ten miḳleb) Eski kitapların, bilhassa Kur'ân-ı Kerim ciltlerinin sol kapağının kenarında bulunan ve okunmuş veya okunmakta olan yeri belli etmek için sayfalar arasına sokulabilen küçük kapak.

Tafsilat ne demek Osmanlıca?

tafsilat / tafsilât / تفصيلات / tafsîlât / تَفْص۪يلَاتْ (Tekili: Tafsil) Açıklamalar, izahlar.

Serlevha hadis ne demek?

Serlevha hadisler, muteber kaynaklardan, sahih rivayetlerden ve konunun ana fikrini yansıtan hadislerden seçilmiştir. ... Konularına göre tasnif edilen ve 1601 rivayete yer verilen eser ile Hadislerle İslam'ın özünü teşkil eden, muteber kaynaklardan derlenen bir "hadis seçkisi" meydana getirilmiştir.