Farika ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Farika ne demek TDK?
  2. Alameti fabrikası ne demek?
  3. Şahika ne demek Arapça?
  4. Alameti farika ne demek Osmanlıca?
  5. Raika ne demek?
  6. Alamet-i Farika Nizamnamesi nedir?
  7. Herem ne demekdir?

Farika ne demek TDK?

a. (fa:rika) esk. Bir şeyi benzerlerinden ayırt etmeye yarayan durum veya öge, ayırmaç.

Alameti fabrikası ne demek?

alamet-i farika / alâmet-i farika / alâmet-i fârika / عَلَامَتِ فَارِقَه Bir şeyi diğerinden ayırıcı işaret.

Şahika ne demek Arapça?

Arapça kökenli olan şahika ismi ülkemizde de kullanılmaktadır. 6 harften ve 3 heceden oluşan Şahika ismi ne anlama geliyor bakalım. Şahika Ne Demek? Şahika ismi anlam olarak zirve, doruk, dağ tepesindeki zirve noktası anlamlarına karşılık gelmektedir.

Alameti farika ne demek Osmanlıca?

Alamet-i Farika (veya alâmet-i fârika) Osmanlıca bir isim tamlaması olup Osmanlıca'ya da Arapçadan girmiştir. Arapça alamet, belirti, iz anlamına gelir (Örneğin kıyamet alametleri). Farika (veya farik) ise ayıran anlamına gelen bir sıfattır.

Raika ne demek?

Arapça kökenli Raika, kız çocukları için uygun bir isimdir. Sade, saf, katışıksız anlamlarına gelen ismin sözlük anlamı ise; Alımlı, güzel, hoş.

Alamet-i Farika Nizamnamesi nedir?

Alamet-i farika terkibi ise bir şahıs veya şeyin diğerlerinden tefrik edilebilmesi için konulan özel işaretler manasındadır.33 Osmanlı Devleti'nin ilk marka kanunu olan Alamet-i Farika Nizamnamesi, (24 Cemaziyülevvel 1288) tarihinde çıkarılmıştır fakat nizamnamenin 24. maddesinde be- lirtildiği üzere, ...

Herem ne demekdir?

(ﻫﺮﻡ) i. (Ar. herem) İhtiyarlık ve bundan ileri gelen zaaf hâli, kocama, ihtiyarlama: Çok yaşaya tâ o kadar kim ana / Ola nümâyan herem-i rûzigâr (Nef'î).