Haricen kullanılır ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Haricen kullanılır ne anlama gelir?
  2. Dahilen kullanılır ne demek?
  3. Ilaç dozları nelerdir?
  4. İlaç dozu ne demek?
  5. Eczanede bulundurulması gereken mesleki başvuru kitapları nelerdir?

Haricen kullanılır ne anlama gelir?

Dıştan, dışarıdan manalarına gelir. Krem ve merhem, fitil vb. ilaçların üzerinde "haricen kullanılır" yazar. Bu ilacın ağızdan alınmaması gerektiğini dışardan kullanılacağını belirten bir uyarıdır.

Dahilen kullanılır ne demek?

Dahilen Yutularak alınan ilaçlardır. İçilmeyip deriye, mukozaya, kulak-burun-göz gibi organlara uygulanan veya ağıza alındığı zaman sadece ağız çalkalamakta kullanılıp yutulmayan ilaçlardır.

Ilaç dozları nelerdir?

Doz, teşhis, hastalıklardan korunma veya tedavi amacı ile yalnız veya karışım halinde kullanılan ilacın bir defada veya bir günde tehlikesizce kullanılabildiği miktar. Tedavi etkisi gösterebilecek ilaç miktarına da tedavi dozu denir. İlaç bu dozdan daha düşük miktarda alınınca yeteri kadar etkili olmaz.

İlaç dozu ne demek?

Doz, teşhis, hastalıklardan korunma veya tedavi amacı ile yalnız veya karışım halinde kullanılan ilacın bir defada veya bir günde tehlikesizce kullanılabildiği miktar. Tedavi etkisi gösterebilecek ilaç miktarına da tedavi dozu denir.

Eczanede bulundurulması gereken mesleki başvuru kitapları nelerdir?

Eczanede bulunan mesleki başvuru kitapları: periyodik bilimsel ve/veya mesleki yayınlar; elektronik ve çevirim-içi ilaç bilgi kaynakları ve bunların kullanımı. Eczanelerde bulunması gereken defterler. İşletme, envanter, imalat, reçete, narkotik, teftiş ve personel defterlerinin tutulması.