Uyarlamak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Uyarlamak ne demek TDK?
  2. Türkçeye uyarlamak ne demek?
  3. Adaptasyon ne anlama gelir?
  4. Çığır açıcı olmak ne demek?
  5. Ürün uyarlama nedir?
  6. Adaptasyon sorunu ne demek?
  7. Sansür hangi durumlarda uygulanır?

Uyarlamak ne demek TDK?

Uyarlamak işi, adaptasyon. 2. ed. Bir eseri çevrildiği dilin, konuşulduğu toplumun yaşayışına, inançlarına uydurma. ... Uyarlanmış, adapte edilmiş.

Türkçeye uyarlamak ne demek?

Bir yabancı eseri, kişi ve yer adlarını değiştirerek yerli bir eser durumuna getirmek, adapte etmek.

Adaptasyon ne anlama gelir?

Adaptasyon, canlıların ortamlarında başarılı bir şekilde yaşamasını sağlayan kalıtsal değişikliktir. Adaptasyon, yapısal, davranışsal, veya fizyolojik olabilir. Yapısal adaptasyonlara örnek olarak, deri rengi, vücut şekli, vücut örtüsü verilebilir. Davranışsal adaptasyon için fototropizma örnek verilebilir.

Çığır açıcı olmak ne demek?

Çığır açmak deyiminin anlamı:Bir alanda yeni bir yol açmak; yeni bir tutum, izlenecek yöntem bulmak.

Ürün uyarlama nedir?

Adaptasyon (Uyarlama); işletmelerin ürün veya hizmetlerinin bileşimlerini değişik pazarların, değişik istek ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlamaları, bu mümkün olmadığı takdirde yepyeni, iç pazardan tamamen farklı mal veya hizmetlerle dış pazarlara açılmalarıdır.

Adaptasyon sorunu ne demek?

Uyum, bireyin sahip olduğu özelliklerin kendi benliği ile içinde bulunduğu çevre arasında dengeli bir ilişki kurabilmesi ve bu ilişkiyi sürdürebilmesi şeklinde tanımlanabilir. Uyum güçlüğü gelişen çocuklarda uyum güçlüğünün şiddetine göre değişik belirtiler görülebilir. ...

Sansür hangi durumlarda uygulanır?

Sansür, çeşitli kavramların çeşitli yollarla kontrol altına alınmasıdır. Genelde hükûmet tarafından uygulanır. En somut amacı toplumu korumak ve devletin üzerinde kontrol sağlayacağı şekilde geliştirmektir. Genellikle toplumu etkileyen durumlarda/eylemlerde uygulanır ve ifâde özgürlüğünü bastırma amacı güdebilir.