Taksit nasıl çalışır?

İçindekiler:

  1. Taksit nasıl çalışır?
  2. Taksit ne demekdir?
  3. Taksit kart nedir?
  4. Debet kart ne demekdir?
  5. Artı taksit ne demek?
  6. Taxitcard ne demek?
  7. Debit ne demekdir?
  8. CIF kodu nedir?

Taksit nasıl çalışır?

Kredi kartı taksitli alışveriş mantığı, yapılan taksitli “alışveriş tutarının tamamının” kredi kartının limitinden düşülerek, aylık taksitler şeklinde ödenmesi ve ödeme yapılan tutar kadar kredi kartı limitinin açılması şeklinde ifade edilebilir.

Taksit ne demekdir?

Bir borcun kısmen ya da tamamen, parayla ya da ayni olarak kapatılması.

Taksit kart nedir?

Taksit kart ismimden de anlaşılacağı gibi alışverişlerinizde kolaylıkla taksitlendirmelerde, yıl içerisinde birçok kampanya ve kişiye özel özel indirim, özel fırsatlar sağlayan plastik kart ya da akıllı kart olarak üretilir. Taksit kartlar; kredi kartlarının bazı yaptırımlarından bizleri kurtarmaktadır.

Debet kart ne demekdir?

Debit kart bankadaki maaş hesabınızın ya da vadesiz mevduat hesabınızın bağlı olduğu ve buradaki paranızı çekebileceğiniz ya da alışveriş yapabileceğiniz bir karttır. Kısaca para kartı ya da maaş kartı olarak da adlandırabiliriz.

Artı taksit ne demek?

Ticari Kredi Kart'ınızla taksitli olarak gerçekleştirdiğiniz alışverişlerinize taksit ekleyerek ödemelerinizi daha uzun vadede rahatça gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama Koşulları: 1. Artı Taksit işlemi asgari 50 TL ve üzeri taksitli işlemler için geçerlidir, azami bir işlem tutarı ise bulunmamaktadır.

Taxitcard ne demek?

Elden taksit yapan mağazaların başında gelen Gencallar, Taxitcard uygulaması ile tüm müşterilerine vadesiz taksitli alışveriş yoluyla vazgeçemedikleri markalara sahip olmanın keyfini sunuyor. ...

Debit ne demekdir?

İlk anlamları arasında borçlandırmak, zimmetine kaydetmek anlamına gelmektedir. Debit kelimesinin ikinci anlamı da zimmet anlamına gelmektedir. Diğer yandan debit kelimesi, birinin zimmetine kaydetmek anlamına gelen kelime olarak da kullanılmaktadır. Bu kayıt işlemleri, muhasebe için büyük önem taşımaktadır.

CIF kodu nedir?

CIF, (ing. Cost, insurance & freight) uluslararası ticaretle ilgili bir terimdir. Sözcük karşılıkları mal bedeli, sigorta ve navlun anlamındadır. ... Burada sigorta sözleşmesini akdetmek ve sigorta primini ödemek, satıcıya düşmektedir.