Sevgilimin elini tutunca oruç bozulur mu?

İçindekiler:

  1. Sevgilimin elini tutunca oruç bozulur mu?
  2. Oruçluyken sevgiliyle el ele tutuşmak günah mı?
  3. Iftardan sonra öpüşmek günah mı?
  4. Yanlışlıkla tükürük yutmak orucu bozar mı?
  5. Öpüşmek el ele tutuşmak orucu bozar mı?
  6. Iftardan sonra cinsellik günah mı?

Sevgilimin elini tutunca oruç bozulur mu?

SEVGİLİYİ ÖPMEK VE ELİNİ TUTMAK ORUCU BOZAR MI?- CEVAP : Sevdiği bir kimsenin tükrüğünü, ağız suyunu yutmak, dolayısıyla öpüşmek orucu direkt olarak bozar. Zaten İslam'da tensel temasa dayalı bir flört doğru değildir. Dolayısıyla el ele tutuşmak da Oruç ve ramazanın ruhuyla bağdaşmaz.

Oruçluyken sevgiliyle el ele tutuşmak günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı ele ele tutuşmak orucu bozar sorusuna şöyle yanıt verdi: Oruçlu iken eş ve sevgili ile el ele tutuşmak ve sarılmak orucu bozmaz. Kişinin hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak gibi durumları orucu bozmaz. Bu durumda meni gelmedikçe oruç bozulmaz.

Iftardan sonra öpüşmek günah mı?

Ramazan geceleri için yeme, içme ve cinsel ilişki yasağı söz konusu değil. Dolayısıyla iftar ile imsak arasında yemek, içmek ve eşlerin cinsel ilişkide bulunmasında bir sakınca yok. Ramazanda oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de keffâret gerekir.

Yanlışlıkla tükürük yutmak orucu bozar mı?

Oruçluyken, ağız içinde olan ve genze gelen akıntıyı, balgamı, tükürüğü yutmak orucu bozmaz. Ancak Diyanet bilgilerine göre tükürüğü ağızda biriktirip yutmak oruçluya mekruhtur. Yani dince yasaklanmamış olmakla birlikte yapılmaması istenen davranıştır.

Öpüşmek el ele tutuşmak orucu bozar mı?

Eşinizle elele tutuşup öpüşmek orucu bozar mı: Kişinin nikahlı eşini öpmesi, elele tutuşması ve okşaması ise orucu bozmaz. ... Bu olmadıkça oruç bozulmaz.

Iftardan sonra cinsellik günah mı?

Ramazan geceleri için yeme, içme ve cinsel ilişki yasağı söz konusu değildir. Dolayısıyla iftar ile imsak arasında yemek, içmek ve eşlerin cinsel ilişkide bulunmasında bir sakınca yoktur.