SSK Hizmet Dökümü eksik gün nedir?

İçindekiler:

  1. SSK Hizmet Dökümü eksik gün nedir?
  2. Eksik gün bildirimi nasıl yapılır?
  3. Eksik gün bildirimi nereden yapılır?
  4. SGK hizmet dökümü eksik gün 21 ne demek?
  5. Prime esas gün sayısı nasıl hesaplanir?

SSK Hizmet Dökümü eksik gün nedir?

SGK eksik gün bildirimi işçinin 30 günden az çalışması durumunda işveren tarafından SGK ya yapılan sebep bildirimine denmektedir. İşverenin eğer iş yerinde çalışan sayısı 10 kişiden az ise eksik gün bildirimini yapması zorunludur.

Eksik gün bildirimi nasıl yapılır?

Eksik gün bildirimi yapmanız gerekiyorsa her ay için bildirimi eksik gün bildirimi formu ve eksik gün nedenini gösteren belge ile takip eden ayın 23'üne kadar bağlı bulunduğunuz SGK'ya; Elden ya da posta yolu ile göndermeniz gerekmektedir.

Eksik gün bildirimi nereden yapılır?

Kimler Eksik Gün Bildirimi Yapmak Zorundadır? İşverenler, yanında çalışan sigortalı kişilerin prim gün sayısı, hizmet bilgisi ve çalışma gün sayısının yer aldığı aylık prim ve hizmet belgesini her ayın 30'una kadar bildirmek zorundadır. Bu bildirimi Sosyal Güvenlik Kurumu'na elektronik ortamda yaparlar.

SGK hizmet dökümü eksik gün 21 ne demek?

21- Eksik Gün Nedeni Doğum ücretsiz izni haricinde verilen mazeret izni, v.s gibi ücretsiz izin sebebi ile 30 günden az çalışanların bildirimi için kullanılır.

Prime esas gün sayısı nasıl hesaplanir?

SGK mevzuatına göre prim ödeme ve eksik gün sayıları şu şekilde hesaplanmaktadır. 1- Ay/dönem içindeki çalışmaları tam olan sigortalıların prim ödeme gün sayıları, ay/dönemin kaç gün olduğuna bakılmaksızın (ay/dönemin 28, 29, 30 veya 31 gün çektiği üzerinde durulmaksızın) 30 gün olarak hesap edilir.