Otizm zeki olur mu?

İçindekiler:

  1. Otizm zeki olur mu?
  2. Otizmli doktor kimdir?
  3. Mucize Doktor Ali Vefa gerçekten otizmli mi?
  4. Otizmli Olduğunu Nasıl Anlarız?
  5. Mucize Doktordaki Ali'nin hastalığı ne?

Otizm zeki olur mu?

Çok zekidirler, hiç bir şeyi unutmazlar. Sanıldığının aksine, otizm spektrum bozukluğu tanılı bireylerin çoğunda , farklı düzeylerde zeka geriliği görülür. Ayrıca zeka testlerinde belli alanlar diğer alanlara kıyasla çok daha geri çıkabilir.

Otizmli doktor kimdir?

Tıp fakültesini birincilikle bitiren ve Otizm Savant sendromlu bir doktor olan Ali Vefa ile tanışmamız, bir süredir ekranlarımıza konuk olan “Mucize Doktor” dizisi ile oldu. Ali Vefa ve Otizm ile belki de uzun yıllardır tanışıktık.

Mucize Doktor Ali Vefa gerçekten otizmli mi?

– Dizideki Ali Vefa otizmli ve Savant sendromlu… Savant sendromu otizmin farklı seviyelerinden birisi. Bu çok az görülür. Kişinin ilgili olduğu konuda özel yeteneklere sahip olmasıdır.

Otizmli Olduğunu Nasıl Anlarız?

Konuşma becerileri geç gelişir. Cansız varlıklara daha çok ilgi duyarlar, canlı ve cansız varlık ayrımını yapamazlar. Kendi yaşıtları ile diyalog kurmazlar, onlarla oyunlara katılmazlar ve kendi başlarına oyun oynamayı tercih ederler. El çırpma, sıçrama, etrafında dönme gibi bazı hareketleri sürekli tekrarlarlar.

Mucize Doktordaki Ali'nin hastalığı ne?

Başrollerinde Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal ve Reha Özcan gibi isimlerin yer aldığı Mucize Doktor Otizm ve Savant Sendromu bulunan Ali Vefa'nın hayatı etrafında şekilleniyor. Dizinin takipçileri her hafta "Ali Vefa'nın hastalığı nedir" sorusunu gündeme taşıyor.